Technológie

Najlepší All-in-One počítač sveta je revolučný, ale stojí tisíce eur

"Microsoft Surface Studio je počítač typu “všetko v jednom”, ktorý si môžete prispôsobiť podľa seba. Spolu s ním Microsoft predstavil aj revolučný kruhový ovládač s pokrokovými funkciami. "

Erik Stríž, 2. novembra 2016 12:00
Microsoft Surface Studio Foto: Microsoft
All-in-one počítače sú stále v kurze, hoci s rastúcou úspešnosťou notebookov a tabletov sa porovnávať nemôžu. Výhodou klasických stolových počítačov je ich vysoký výkon, možnosť vylepšovania hardvéru a pre každého pracanta je tiež dôležitý ich veľký monitor. Takýto All-in-One počítač môže byť supervýkonnou hernou konzolou a dokonalým pracovným centrom súčasne, pričom ani v jednej polohe nebude zaostávať.

Zdroj: Introducing Microsoft Surface Studio (youtube.com)

Nový počítač od Microsoftu sa bude ponúkať v niekoľkých konfiguráciách, pretože jeho výrobca mieni osloviť širšie spektrum potencionálnych zákazníkov, ale všetci by mali disponovať naozaj tučnou peňaženkou. Za špičkové parametre zaplatia minimálne tritisíc amerických dolárov, teda 2700 eur a viac!

Surface Studio je určené predovšetkým pre kreatívcov. Pre ľudí, ktorí sa živia tvorbou digitálneho obsahu a dokážu oceniť možnosti moderných dotykových displejov s vysokým rozlíšením. Rozmerný monitor počítača Studio bude plne dotykový a navyše sa dá jeho stojan nakloniť natoľko, že sa z displeja stane pracovná plocha s iba miernym sklonom.

Microsoft Surface Studio Foto: Microsoft
Na oficiálnych videách pôsobí veľmi zaujímavo aj multifunkčné koliesko, ktoré používateľ položí priamo na dotykovú obrazovku a na nej sa po vonkajšom obvode kolieska zobrazia doplnkové funkcie. Jeho otáčaním sa dá nastaviť farba, vybrať funkcia pre formátovanie textov alebo pracovať s trojrozmernými scénami. Predovšetkým jeho využitie v súvislosti s 3D grafikou vyzerá veľmi pôsobivo, oveľa lepšie ako na akomkoľvek tablete či notebooku. Microsoft poukazuje aj na to, že jeho novú platformu podporia aj vývojári obľúbených a často používaných programov pre PC.

Zdroj: Microsoft Surface Studio | App Partners (youtube.com)

Nechceme tvrdiť, že by sa Microsoft postavil na čelo revolučného odboja proti All-in-One počítačom od Apple a Lenovo. Myslíme si skôr, že z tradičného konceptu počítača “všetko v jednom” spravil čosi zastarané, čo už nikdy nebude pre zákazníkov atraktívne. Noví zákazníci budú chcieť variabilne nastaviteľný monitor, dotykovú odozvu a moderné funkcie pre prácu s 3D grafikou.


Microsoft Surface Studio Foto: Microsoft



ODPORÚČAME AJ:
Na čo nám je selfie tyč, keď môžeme mať osobného lietajúceho robota?
Čoskoro budeme platiť vlastnými selfie, oblečením i autom
Pri selfie zomrelo viac ľudí ako pri útokoch žralokov
Osobný lietajúci robot? Nič nemožné
Mobil pre náročných: Dvojitá kamera a pogumované telo sú iba začiatok

Komentáre