Technológie

Vyrobili videoklip, v ktorom môžete meniť postavy počas prehrávania

"Hudobné video Cassius – The Missing nie je bežným videoklipom, ale fascinujúcou ukážkou možností moderných počítačov. Stačí klikať myšou a meniť postavy priamo počas prehrávania."

Erik Stríž, 26. októbra 2016 9:00
Videoklip Cassius – The Missing Foto: YouTube
Interaktívne videá nie sú nová vec a ani veľmi praktická, napriek tomu sú pre ľudí stále zaujímavé. Ich čaru podľahli už aj Bob Dylan (Like A Rolling Stone), Arcade Fire (Reflector a The Wilderness Downtown), Light Light (Kylo) a mnohí ďalší interpreti.

Pre interpreta je to otázka prestíže, že si nechá pripraviť takýto videoklip a pre diváka je to spôsob, ako sa môže zapojiť priamo do deja v klipe. V prípade The Missing od Cassius môže meniť dokonca ľudí, ktorí sa v ňom objavujú. Videoklip sám o sebe nemá dej a ani pointu, zobrazuje rôznych ľudí, ktorí sa rozprávajú, bozkávajú, sedia za stolom alebo kdesi na schodoch. Klikaním myšou na niektorú z postáv sa tá prepne na inú, pričom druhá ostáva zachovaná. Ak má divák záujem zmeniť aj ju, stačí na ňu kliknúť tiež.

Z technického hľadiska toto riešenie možno nie je úplne najlepšie, pretože si vyžaduje rýchly internet. Dokonca aj s priemerne rýchlym internetom sa videoklip výraznejšie zasekáva a prepínanie medzi postavami trvá občas až niekoľko sekúnd, ale to je daň za inovácie. Aj pre takéto potreby používateľov výkon počítačov stále rastie a bude rásť ešte celé dekády.

Vyskúšajte si to aj vy, kliknite na odkaz nižšie a prepínajte medzi postavami až do zbláznenia :-)
► Cassius - The Missing

Ak zistíte, že na plnohodnotné sledovanie interaktívneho videoklipu nemáte dostatočne výkonný počítač, tablet, mobil alebo dosť rýchly internet, pozrite si ho na YouTube. V ňom sa síce postavy menia, avšak nemáte možnosť do videa vstupovať.

Zdroj: Cassius - The Missing ft. Ryan Tedder, Jaw (youtube.com)


ODPORÚČAME AJ:
Najlepšie telefóny sveta prešli modernizáciou, revolúcie ale nečakajte
Najlacnejší telefón sveta stojí menej ako štyri eurá
Telefón od Google valcuje všetku konkurenciu
Krásny telefón, ktorý si zamilujete
Ideálny telefón pre nemehlá od výrobcu stavebných strojov

Komentáre