Štýl

Perfektné vlasy aj v daždi? Poradíme

"Čo robiť, aby vaša hriva nevyzerala ako vtáčie hniezdo len čo trošku zafúka? Webmagazín vám prináša zopár užitočných rád."

Eva Frantová, 10. októbra 2015 14:00
Ilustračné foto Foto: TASR/AP
Sychravé dni, prehánky, vietor. Jesenné počasie dá zabrať nielen našej pokožke, ale i vlasom, ktoré jeho výkyvy zvládajú len veľmi ťažko. Čo však robiť, aby vaša hriva nevyzerala ako vtáčie hniezdo len čo trošku zafúka? Webmagazín vám prináša zopár užitočných rád.

Jednoduchý drdol vás zachráni


Ak patríte medzi tú časť nežného pohlavia, ktorá má neustále problém s kučeravosťou vlasou hneď ako sa stretnú s vlhkosťou, jedným z riešení je jednoduchý, no účinný drdol. Stačí, ak si vlasy začešete dozadu, gumičkou zatiahnete do vysoké copu a následne ich okrútite okolo. Najdôležitejšie je použiť dostatočné množstvo laku na vlasy, ktorý udrží všetko na tom správnom mieste.

Keď už vlny, tak poriadne


Pokiaľ vám však neprekáža, že vaše vlasy nakoniec aj tak budú mierne kučeravé, skúste z vlhkosti vyťažiť čo najviac. Jednoducho si ich len po umytí nechajte vyschnúť a následne použite sprej s obsahom morskej soli. Soľ totiž vaše kučery spevní, zafixuje ich na mieste a opticky zväčší objem vašich vlasov. Nebojte sa, drogérie sú plné podobných produktov, stačí len hľadať.

Vrkoč to vyrieši za vás


Ak chcete ušetriť čo najviac času, jednoducho si len dajte mokré vlasy do vrkoča a počkajte, kým vám neuschnú. Následne ku končekom nastriekajte dostatočné množstvo tužidla, ktoré vlasy zafixujte a vaše kučery budú vyzerať ako z katalógu. Dajte však pozor a nezabudnite si doma dáždnik. Silný dážď totiž nevydrží žiaden účes, či sa vám to páči alebo nie.

ODPORÚČAME AJ:
Ešte nemáte rifľovú košeľu či bundu? Šup, Šup do obchodu
Chcete byť trendy študentka? Odhoďte kabelku
Jeseň začala: Už viete, akým účesom ju privítate?
Máte už tú správnu vôňu na jeseň? Pomôžeme vám s výberom

Komentáre