Štýl

Odličujete sa správne? Detské obrúsky nie sú výhra

"Množstvo z nás si myslí, že svojej pleti venuje dostatok času, ak si večer zmije zvyšky mejkapu navlhčenou vatou a natrie hocijakým krémom."

Eva Frantová, 22. júla 2015 10:00
Ilustračné foto Foto: TASR/Martin Baumann
Aj vy máte neustále pocit, že vám na pleti aj po stom prejdení tampónom stále niečo zostalo? Množstvo z nás si myslí, že svojej pleti venuje dostatok času, ak si večer zmije zvyšky mejkapu navlhčenou vatou a natrie hocijakým krémom. Vaša pleť vám to však vráti, verte nám. Ak chcete vedieť, čomu sa pri odličovaní naozaj vyhnúť, pomôžeme vám.

Zabudnite na detské obrúsky


Klasický scenár, prebalíme, utrieme a následne prejdeme vlhčenými obrúskami. Tak nejak sa nám vrylo do pamäti, že jemné detské obrúsky, tak vhodné na citlivú detskú pokožku, sú tým najlepším riešením problematickej pleti. Tie však hlavne kvôli svojej jemnosti nezbavia pleť všetkých nečistôt a tobôž nie zvyškov mejkapu. Nie je hriech, ak ich použijete na osvieženie pleti v bežný deň, ale večer sa naozaj spoľahnite na odličovač.

Olej nie je na všetko


Používate vodeodolnú kozmetiku, ktorá sa dá zmyť len pomocou odličovača na olejovom základe? Samozrejme, chápeme. Nie je však vhodné, aby ste tento typ odličovača používali na celú pleť. Zbytočne ju tak premastíte a vytvoríte vhodné prostredie pre tvorbu akné. Pokojne si odlíčte okolie očí, avšak ostatok prenechajte oveľa šetrnejšiemu odličovaciemu mlieku.

Micerálne vody? Áno, áno a ešte raz áno


Neviete sa rozhodnúť, či je vhodné investovať do prípravku, ktorý vraj v sebe skrýva viac funkcií naraz? Ak ide o micerálnu vodu, za nás je dopoveď určite áno. Tento nový zázrak na trhu nielenže pleť vyčistí, hydratuje, ale aj zvláčni a upokojí. Je jedno, či ide o odstránenie mejkapu alebo len rutinné čistenie pleti. Micerálna voda sa jednoducho hodí na všetko.

ODPORÚČAME AJ:
Chudnete? Dajte si pozor, syndróm skinny fat číha na každú z nás
Gélové nechty bez námahy? Zájdite si do drogérie
Nemáte čas navštíviť kaderníka? Ostrihajte si vlasy samy
Novinkou na pery je tehlová červená, bude sa vám hodiť?

Komentáre