Štýl

Dlhé sukne zažívajú opätovný boom. Prišli ste im na chuť?

"Dlhé sukne sú zase v kurze. Ukážeme vám, aký typ sa vám hodí."

Eva Frantová, 17. júla 2015 14:00
Ilustračné foto Foto: TASR/AP
Kedysi ich nosili naše mamy či staré mamy a nevedeli si vynachváliť ich ľahkosť, vzdušnosť a priepustnosť materiálu aj v horúcich letných dňoch. Posledné dva týždne nám však teplota stále stúpa, a možno aj preto sa tieto vďačné ženské pomocníčky opäť dostávajú na scénu. Dlhé sukne sú zase v kurze. Ukážeme vám, aký typ sa vám hodí.

Staviť na viacfarebnosť či jednoduchosť?


Nejde až tak o to, akú máte postavu a čo konkrétne sa vám hodí. Pri tejto sukni je základom pohodlie. Ak sa cítite pohodlne vo vzorovanej alternatíve, pokojne po nej siahnite. Na výber je naozaj neuveriteľná škála vzorov a farieb. Ak však máte pocit, že vaša postava predsa len má určité nedostatky, skúste najprv vyskúšať jednofarebný typ. Nič pritom nepokazíte a žiariť budete rovnako. To vám garantujeme.

Ilustračné foto Foto: TASR/AP


Aká je tá správna dĺžka?


Často sa môže stať, že aj po vyskúšaní všetkých veľkostí v obchode vám žiadna zo sukní dĺžkovo nesedí. Tento jav je však úplne prirodzený, keďže väčšina z nich je ušitá takpovediac „na mieru“ pre vyššie postavy. Ak sa vám však páči, neváhajte. Šikovné rúčky dokážu všetko skrátiť a tieto sukne sa skracujú viac než len jednoducho.

Ilustračné foto Foto: TASR/AP


Nebude mi v nej horúco?


Zdá sa vám, že v sukni až po zem v týchto horúčavách určite zhoríte? Opak je pravdou. Vzdušný materiál, ktorý sa sám nechá unášať vánkom vám dopraje vzdušnosti koľko len budete chcieť. Do dlhých sukní sa zamilujete raz-dva. Pozor však, aby vás nepochytila mánia a nenakúpili ste ich mnoho. Predsa len, leto nie je u nás celý rok.

ODPORÚČAME AJ:
Gélové nechty bez námahy? Zájdite si do drogérie
Nemáte čas navštíviť kaderníka? Ostrihajte si vlasy samy
Neviete, čím ešte prekvapiť? Skúste plavky na zips
Novinkou na pery je tehlová červená, bude sa vám hodiť?

Komentáre