Štýl

Päť tipov, ako byť stopercentne príťažlivá, bez ohľadu na tvar očí

"Každej dáme pristanie iné líčenie, v závislosti od jej čŕt tváre. Preto prichádzame s tipmi, ktoré poradia konkrétne vám, aký mejkap by ste mali používať."

Diana Vaculová, 24. apríla 2015 14:00
Ilustračné foto. Foto: TASR/Martin Baumann
Aj vy máte určite zaužívané nejaké to tradičné líčenie. Ale čo ak existujú triky, vďaka ktorým by ste mohli dodať vašim očiam vysnívaný tvar? Určite by ste ich mali poznať.

1. Pre malé oči


Ak patríte k dámam, ktoré chcú opticky zväčšiť očká, potom by ste mali používať svetlé tiene. Ideálne sú krémové, zlatisté a ku koncu oka hnedé. Vyhnite sa orámovaniu oka čiernou linkou, pretože práve toto ich ešte viac zmenší. Do vnútra oka si dajte bielu ceruzku alebo krémovú ceruzku, vaše oči nadobudnú nový rozmer.

2. Mandľový tvar


Mandľový tvar očí je podobne ako pri veľkých očiach otvorený viacerým experimentom. Môžete ho zvýrazniť dymovými odtieňmi, lesklými tieňmi či olivovými farbami. Nemusíte sa báť použiť čiernu ceruzku, ktorou podtrhnete tento už aj tak krásny tvar očí.

3. Obrovské oči


Máte krásne veľké oči? Potom ste to v podstate vyhrali. Môžete s nimi experimentovať a skúšať takmer hocičo. Ideálne je ísť cestou bronzových odtieňov, ktoré oku dodajú ten správny pohľad. Nemusíte sa báť ani liniek či rámcovania oka.

4. Keď sú blízko seba


Mnoho dám má oči príliš blízko seba. Nevadí, aj s týmto môžete zabojovať jednoduchým trikom. Do kútikov očí si naneste dúhové odtiene, pokračujte menej farebnými, až oko uzavriete jedným tieňom. To oči od seba opticky vzdiali. Nebojte sa použiť ani ceruzky na oči.

5. Asymetrické oči


Nikto nemá symetrickú tvár a niekedy sa to prejaví tým, že je jedno oko menšie ako druhé. Aj s tým vám môže pomôcť líčenie. Stačí, ak vytvoríte dokonalú ilúziu. Ako na to? Pri väčšom oku môžete dať tmavší tieň o trošku vyššie, než pri menšom oku, čo opticky spôsobí, že budú vyzerať rovnako. Ideálne sú levanduľové až slivkové odtiene.

Zdroj: cosmopolitan.com

ODPORÚČAME AJ:
Rifľovina ovládla jar: Tieto kúsky vám v šatníku nesmú chýbať
Päť tipov ako dodať rozpusteným vlasom poriadny šmrnc
Máte už plavky na leto? Päť tipov na tie, ktoré sa stanú hitom sezóny
Zvýšte svoju príťažlivosť: Jednoducho a lacno to dokáže každá žena
Ružové kúsky, ktoré nesmú chýbať žiadnej žene: Máte ich?

Komentáre