Hudba a film

Štyri albumy, ktoré by vo vašej zbierke nemali chýbať: Už ich máte?

"Rok 2015 je v plnom prúde a umelci vydávajú jeden album za druhým. Tieto štyri albumy by ste si mali vypočuť. Všetky stoja za to. "

Tomáš Kušnír, 24. apríla 2015 8:00
Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Madonna – Rebel Heart


Kráľovná popu vydala začiatkom marca svoj trinásty štúdiový album. Nesie názov Rebel Heart a už teraz sa mu v rebríčkoch predajnosti darí lepšie ako predošlému albumu. Je to svieži popový album, v ktorom Madonna dokazuje, že stále vie vydať skvelé skladby. Prvým singlom z albumu bola pieseň Living for Love, s ktorou Madonna zažila nepríjemné vystúpenie na Brit Awards. Pozrite si ho tu.
Ďalšími vydarenými skladbami sú Ghosttown, Iconic alebo Wash All Over Me. Speváčka pôjde na svetové turné. Začiatkom novembra odohrá v Prahe dva koncerty.


Zdroj: youtube.com

Imagine Dragons – Smoke + Mirrors


Smoke + Mirrors je názov druhého albumu rockovej kapely Imagine Dragons. Skupina ho vydala v polovici februára a prvé tri single I Bet My Life, Gold a Shots sú veľmi úspešné. Oproti ich debutovému albumu Night Visions je nahrávka iná. Imagine Dragons plánuju promovať svoj album na Smoke and Mirrors Tour. Skupina vznikla v roku 2008 a má štyroch členov.


Zdroj: youtube.com

Kelly Clarkson – Piece by Piece


Kelly Clarskon je späť. Jej album Piece by Piece uzrel svetlo sveta koncom februára. Kvôli tehotenstvu speváčka nenapísala veľa textov, ale inšpirovala sa textami umelcov, ku ktorým vzhliada. Autorsky sa na ňom podieľala aj austrálska speváčka Sia. Albumu sa v rebríčkoch darí, rovnako ako aj prvému singlu s názvom Heartbeat Song.

Kelly Clarskon chcela vytvoriť akýsi soundtrack, pretože ich miluje. Obsah albumu opisuje ako úžasný príbeh, ktorý rozpráva rozličnými kúskami. Preto zvolila názov Piece by Piece. Začiatkom júla odpáli Kelly Clarskon svoje turné. Na albume sa nachádzajú piesne ako Someone, Invincible alebo duet s Johnom Legendom, Run Run Run.


Zdroj: youtube.com

Marina and the Diamonds – Froot


Tretí štúdiový album vydala speváčka Marina Diamandis z Welsu. Jej piesne boli predčasne uverejnené na internete a tak svoj album vydala už v marci. Kritici oceňujú Marinin hlas a fakt, že si všetky skladby napísala sama. Polovica albumu je vraj o vzťahu, ktorý musela ukončiť. Piesne Happy, Froot alebo I’m a Ruin určite stoja za vypočutie.


Zdroj: youtube.com

ODPORÚČAME AJ:
Imagine Dragons vydali album Smoke + Mirrors
Kristína nakrútila klip k titulnej piesni komédie Život je život
Charizmatického Anthonyho Quinna preslávil Grék Zorba
Anděl 2014: Štyri ocenenia pre Anetu Langerovú
Čarodejnica Hermiona z Harryho Pottera má narodeniny

Komentáre