Hudba a film

Speváčka Lenny vydáva nový singel Bones

"Singel sprevádza video od Zdeňka Sopůška, spolupracujúceho napr. s Pauliem Garandom, ktoré sa nakrúcalo na jeden záber na malebnom pobreží v blízkosti britského Brightonu."

Webmagazin.sk/TASR, 7. marca 2015 12:00
Ilustračné foto Foto: screenshot youtube.com
Skladateľka, speváčka a klaviristka Lenny o sebe dáva vedieť novým singlom, ktorý je kompletne jej autorským počinom a srší rockovou emóciou. Pieseň, ktorá nesie názov Bones, produkovala sama spoločne so svojím dvorným gitaristom Ondřejom Fiedlerom.

Na mix a master bol potom prizvaný anglický producent Steve Lyon, s ktorým sa Lenny zoznámila pri vystupovaní na festivale Benátska noc. Nahrávka nesie svieže prvky mladej produkcie, atmosférický gitarový sound, ale aj akúsi naliehavosť, opierajúcu sa o nezameniteľné tóny klávesov, ktoré sú pre Lenny také typické.

„Pieseň Bones je pre mňa skutočne srdcová záležitosť. Od skladania prvých akordov, až po finálnu podobu pesničky, ubehli takmer štyri roky a už sa dokonca v inej podobe objavila na EP Fighter. Keď sme sa v polovici minulého leta s Ondrom (Fiedlerom) ocitli v štúdiu bez producenta, napadlo nás uskutočniť víziu o projekte s vlastnou produkciou, klipom nakrúteným na jeden záber a za minimálne náklady," povedala.

"Stavili sme na prirodzenosť a úprimnosť a ja dúfam, že náš počin bude zároveň inšpiráciou pre mladých ľudí k uskutočneniu ich vlastných projektov a vízií. Keď si pieseň pustím teraz, pôsobí na mňa presne tak, ako som si ju sama za pianom pred štyrmi rokmi predstavovala,“ uviedla pre médiá Lenny.



Singel sprevádza video od Zdeňka Sopůška, spolupracujúceho napr. s Pauliem Garandom, ktoré sa nakrúcalo na jeden záber na malebnom pobreží v blízkosti britského Brightonu. „Nakrúcanie tejto takzvanej jednozáberovky vyzerá ako celkom jednoduchá záležitosť, ale opak je pravdou. Z troch natáčacích dní sme nakrútili klip až v poslednej možnej minúte. S kamerou kráčate dozadu, a to ešte celkom svižne, nakoľko sme nakrúcali na zrýchlenú verziu songu, aby výsledný výstup pôsobil pomalšie a ladnejšie tak dotváral atmosféru skladby,“ hovorí Zdenek Sopůšek a dodáva: „S Lenny sa spolupracuje výborne, má ohromnú dávku pokoja a schopnosť kompromisu, ktorý je pri tvorbe vždy potrebný. Úžasná bola aj súhra náhod, ktorá nás na pobrežie u SevenSisters dostala. Užite si výsledok a tešte sa na ďalšie prípadné spoločné počiny.“

Aktuálne sa Lenny predstavila v pražskom SaSaZu ako support slávnej americkej speváčky a majiteľky výnimočného hlasu Macy Gray. Aj naďalej sa však venuje štúdiu skladby na hudobnej škole v Londýne. Popritom pripravuje materiál pre svoj prvý plnohodnotný album, v lete plánuje koncerty v Česku a na jeseň vystúpi ako hosť na veľkom halovom turné kapely Kryštof. TASR informovala PR manažerka vydavateľstva Universal Music Dominika Dirgasová.

ODPORÚČAME AJ:
Timkovci vymenia hudobné nástroje za bežky
Film Žiť pre vášeň zaznamenal úspech v Holandsku a Slovinsku
Držiteľka Krištáľového krídla Magdaléna Rovňáková žije hudbou
Skupina Chiki Liki Tu-A s novým albumom a turné
Katy Perry predviedla v Bratislave pravú americkú šou

Komentáre