Hudba a film

Timkovci vymenia hudobné nástroje za bežky

"Športu sa venujú aj ostatní členovia kapely No Name."

Webmagazin.sk/TASR, 5. marca 2015 12:00
No Name Foto: TASR
Líder známej košickej skupiny No Name Igor Timko a jeho brat bubeník vymenia koncertné pódium za snehovú stopu, keď sa 15. marca zúčastnia na verejných pretekoch v behu na lyžiach na Štrbskom Plese. Obaja bratia sa k tomuto športu dostali vďaka viacnásobnému majstrovi Slovenska v behu na lyžiach Michalovi Malákovi.

„K bežkám ma priviedol brat Ivan, ktorý sa spoznal s olympionikom a viacnásobným víťazom majstrovstiev Slovenska Michalom Malákom. Behu na lyžiach sa venujem tretí rok a či som dobrý? S profi ligou sa to nedá porovnať. Raz sme s Ivanom v rámci podpory majstrovstiev Slovenska naskočili medzi profesionálne tímy a rozdiel bol neskutočný. Kým „profíci“ boli už dávno v cieli, ja som bol iba na prvej obrátke,“ uviedol pre médiá s úsmevom Igor Timko.



Bratia z úspešnej kapely sa do pretekov zapojili, aby vzbudili záujem ľudí o tento šport. Na verejných pretekoch na Štrbskom Plese sa môže zúčastniť každý bez ohľadu na vek a výkonnosť. Športu sa venujú aj ostatní členovia kapely No Name.

„Viliam a Zoli výborne lyžujú, Roman a Dušan snowboardujú, ja s Ivanom bežkujeme vždy, keď sa dá. V rámci pretekov na Štrbskom Plese si každý zvolí vlastné tempo, ide skôr o súboj samého so sebou. Chceme poukázať na to, že bežecké lyžovanie je najkomplexnejší šport pre svalový rozvoj celého organizmu. Zapájate pri ňom celé telo, pracujete s rovnováhou a dychom,“ dodal líder kapely.

Sedemnásobný Zlatý slávik bez hraníc aktuálne pracuje na videoklipe ku skladbe Povedz mi a pripravuje nový album. Navyše, Igor Timko sa už 29. marca predstaví na divadelných doskách Slovenského národného divadla v pôvodnom slovenskom muzikáli Móric Beňovský.

„Sme radi, že sme s verejnými pretekmi dokázali skĺbiť časový harmonogram tak, aby sme si počas zimy aj zabežkovali. Teraz chystáme videoklip k singlu Povedz mi a v polovici marca by pesnička už mohla mať aj svoju vizuálnu podobu,“ dodal na záver Timko.

ODPORÚČAME AJ:
Katy Perry predviedla v Bratislave pravú americkú šou
Držiteľka Krištáľového krídla Magdaléna Rovňáková žije hudbou
Skupina Chiki Liki Tu-A s novým albumom a turné
Skupina Blur chystá nový album, máte sa na čo tešiť
Jaromír Nohavica odohrá v Bratislave šesť koncertov

Komentáre