Hudba a film

Skupina Blur chystá nový album, máte sa na čo tešiť

"Blur patrí k zásadným interpretom ostrovnej hudobnej scény. Debutovali v auguste 1991 albumom Leisure. "

Webmagazin.sk/TASR, 1. marca 2015 9:00
LM6 Londýn - Damon Albarn zo skupiny Blur spieva na záverečnom ceremoniáli letných olympijských hier 2012 v Londýne 12. augusta 2012. Foto: TASR
Skupina Blur avizuje vydanie nového albumu. Nahrali ho v pôvodnej zostave aj s gitaristom Grahamom Coxonom. Blur informáciu zverejnili na tlačovej konferencii v Londýne, ktorej predchádzala tajomná online kampaň. Album sa bude volať Magic Whip a vychádza 27. apríla.

Zatiaľ poslednou nahrávkou je siedmy album Think Tank z mája 2003. V apríli 2010 skupina zverejnila singel Fool's Day a zdarma bol k dispozícii na internetových stránkach kapely. Blur sa sice v štúdiu znovu zišla v roku 2012, ale podľa producenta Williama Orbita práce na albume spevák Damon Albarn zastavil. V júli 2012 boli zverejnené iba skladby The Puritan a Under The Westway, skupina potom vystúpila v londýnskom Hyde Parku. Ich koncert bol súčasťou zakončenia letných olympijských hier.
Festival Sziget je jeden z najväčších hudobných festivalov v Európe. Koná sa v maďarskom hlavnom meste Budapešť na ostrove Óbudai na Dunaji. V roku 2013 sa uskutočnil v dňoch 5.-12. augusta 2013. Foto: TASR


Blur patrí k zásadným interpretom ostrovnej hudobnej scény. Debutovali v auguste 1991 albumom Leisure. V polovici 90. rokov sa stali dôležitým reprezentantom tzv. brit popu a viedli s Oasis súboje o britpopový trón. Získali vícero ocenení Brit Awards. Pri nahrávaní posledného albumu Think Tank sa prejavili vnútorné problémy a nezhody medzi hlavnými protagonistami, spevákom Damonom Albarnom a gitaristom Grahamom Coxonom, ktorý sa navyše musel v priebehu nahrávania podrobiť protialkoholickej liečbe. Albarn už v tom čase bodoval s projektom Gorillaz, neskôr zostavil superskupinu The Good, The Bad & The Queen. Graham Coxon nahral niekoľko sólových platní.

Anglické média vzťah oboch hudobníkov ostro sledovali a často bol predmetom špekulácií. Nová platňa je pre britskú hudobnú verejnosť skutočnou senzáciou. Zároveň so správou Blur uvoľnili pre médiá aj prvú skladbu z albumu, pieseň Go Out.

TASR informovala marketingová a PR manažérka Warner Music Czech Republic Renáta Tomášová.



ODPORÚČAME AJ:


Limp Bizkit príde okoreniť rockový život v Bratislave
Pád hviezdnej speváčky bol rýchly, pred tromi rokmi odišla navždy
Megahviezda Katy Perry bude koncertovať v Bratislave
Sam Smith sa stal kráľom hudobného galavečera Grammy
Ewa Farna pripravuje akustické turné, príde aj do Bratislavy

Komentáre