Hudba a film

Skupina Simply Red vydáva nový album Big Love

"V roku 2009 sa zdalo, že skupina končí. Spevák Mick Hucknall vydal v máji 2008 sólový debut Tribute To Bobby a kapela vyrazila na rozlúčkové turné. "

TASR, 24. mája 2015 12:00
Foto: TASR
Skupina Simply Red vydáva v týchto dňoch nový, v poradí jedenásty štúdiový album s názvom Big Love. Ponúka tucet nových piesní, ktoré zložil a otextoval líder kapely Mick Hucknall. Vydanie albumu avizoval už v apríli pilotný singel Shine On.

Dvanástku piesní tvoria Shine On, Daydreaming, Big Love, The Ghost Of Love, Dad, Love Wonders, Love Gave Me More, Tight Tones, WORU, Coming Home, The Old Man And The Beer a Each Day.

V roku 2009 sa zdalo, že jedna z úspešných britských skupín končí. Spevák Mick Hucknall vydal v máji 2008 sólový debut Tribute To Bobby a kapela vyrazila na rozlúčkové turné, ktoré malo byť záverečným stretnutím s priaznivcami. "Povedal som si, že dvadsaťpäť rokov je tak akurát dosť a toto turné bude pre Simply Red posledné," prehlásil vtedy charizmatický spevák.

V decembri 2010 šnúra koncertov končila vystúpením v londýnskej O2 Aréne, ktoré bolo naživo prenášané do kín po celom Anglicku. Koncom minulého roka sa však Hucknall rozhodol pripomenúť verejnosti tridsiate výročie a ohlásil termín jesenného turné a pred mesiacom aj odtajnili plány na vydanie nového albumu.

Simply Red prežili vrcholné okamihy v prvej polovici 90. rokov, keď vydali albumy A New Flame (1989), Stars (1991) a Life (1995). Platňa Stars je šiestou komerčne najúspešnejšou nahrávkou v britskej histórii a skupine priniesla cenu Brit Awards aj nomináciu na prestížnu Mercury Prize. Zatiaľ posledný album Stay vydala kapela v marci 2007.

TASR informovala marketingová a promo manažérka spoločnosti Warner Music Renáta Tomášová.

ODPORÚČAME AJ:
STAŠOVÁ O FILME ŽIVOJ JE ŽIVOT: Ctím nohavice, ctím mužov
Kino novinky týždňa: Tomorrowland je film plný záhad a tajmostiev
David Lynch sa bude podieľať na pokračovaní Mestečka Twin Peaks
VIDEO: AC/DC zelektrizovali rakúsky Spielberg

Komentáre