Hudba a film

Kino novinky týždňa: Tomorrowland je film plný záhad a tajomstiev

"Kino novinky týždňa prichádzajú opäť v novej podobe. George Clooney bude putovať záhadným miestom."

Matej Martinček, 21. mája 2015 7:00
Herec George Clooney. Foto: TASR

ŽIVOT JE ŽIVOT


Po úspešnom filme Láska je láska zvýšila autorská dvojica latku. Milan Cieslar (réžia) a Martin Horský (scenár) sa pustili do žánru crazy komédie s veľkou dávkou hlášok a gagov. A tiež s vyššou než malou dávkou fantázie. Podľa vzoru „Muža z Acapulka“ alebo „Kto chce zabiť Jessie“ má totiž film svoju dobrodružnú rovinu a väčšina hercov si v „Živote“ strihla dvojrolu. Dôležitá bola aj chémia medzi dvoma hlavnými postavami Ondřejom Vetchým a Simonou Stašovou. „Myslím si, že to bol veľmi šťastný výber. Dobrých charakterových hercov, ktorí majú zároveň komediálny talent, nie je veľa,“ povedal režisér po poslednej klapke.
Zdroj: Bontonfilm

Trailer k filmu

Zdroj: Youtube

KRAJINA ZAJTRAJŠKA


Frank Walker (George Clooney) býval detským géniom a nádejným mladým vynálezcom. Dnes je z neho sklamaný a uzavretý muž, ukrývajúci sa pred svetom. Jedného dňa ho navštívi šikovná a optimistická tínedžerka Casey (Britt Roben- son). Ťažko nájsť odlišnejších ľudí, spája ich však jedna vec – obaja v minulosti nevysvetliteľne navštívili záhadné miesto, ukryté niekde v čase a priestore, nazývané Tomorrowland. Na stope sú im však tajomní cudzinci, snažiaci sa Casey a Frankovi zabrániť, aby odhalili tajomstvo Krajiny zajtrajška.
Zdroj: Saturn

Trailer k filmu

Zdroj: Youtube https://www.youtube.com/watch?v=K0-tC0OMTWE

Poltergeist


Po tom, čo sa rodina Bowenovcov presťahuje na predmestie, je ich vysnívaný dom napadnutý nenávistným duchom.
Zdroj: Forumfilm

Trailer k filmu

Zdroj: Youtube

Deň Blbec


Prežil ste niekedy DEŇ BLBEC? Pokiaľ nie, tak si to môžete na nečisto vyskúšať v rovnomennej komédii. A pokiaľ áno, tak uvidíte, že to, čo označujete za svoj ,,deň blbec“ jen nič v porovnaní s takýmto dňom nášho hlavného hrdinu. Till Reiners (Axel Stein) vedie pokojný, nekomplikovaný a priemerný život. Pracuje ako pokladník v banke a jeho manželstvo s Miriam je šťastné, aj keď po všetkých tých rokoch spoločnej harmónie sa postupne dostavuje stereotyp. Bod zlomu na seba však nenechá dlho čakať.
Zdroj: Barracudamovie

Trailer k filmu

Zdroj: Youtube

Suri


Dobrodružná cesta po neznámej africkej rieke nás zavedie k unikátnemu prírodnému kmeňu Suri. Počas putovania ich územím spoznávame spoločenstvo, ktoré sa rozhodlo bojovať za zachovanie svojich tradícií a pôvodného spôsobu života. Film je vážnym zamyslením nielen nad ich budúcim osudom a zanikaním jedinečných kultúr, ale aj nad potrebou rôznorodosti ľudstva, nevyhnutnej na prežitie našej civilizácie v globalizujúcom sa svete.
Zdroj: ASFK

ODPORÚČAME AJ:


David Lynch sa bude podieľať na pokračovaní Mestečka Twin Peaks
Martin Valihora: Snažím sa vybudovať pestrý priestor pre našu scénu
Kino novinky týždňa: Tom Hardy má ďalšiu sci-fi novinku

Komentáre