Hudba a film

Skupina Pink Floyd prepisuje históriu

"Skupina Pink Floyd sa zapísala do histórie najväčšieho svetového on-line predajcu. "

Webmagazin.sk/TASR, 4. novembra 2014 18:30
Na snímke nový album britskej skupiny Pink Floyd s názvom The Endless River z vydavateľstva Columbia Records, ktorý vyjde 10. novembra. Album je zostavený z 20 hodín štúdiového materiálu nahraného v roku 1993 pri príprave štúdiového albumu The Division Bell. Foto: TASR/AP


Platňa The Endless River sa stala najviac predobjednávaným albumom v histórii tohto obchodu. Konečný počet predobjednávok bude pritom známy až 10. novembra, keď nová štúdiová nahrávka legendárnej art-rockovej kapely vychádza.

Skupina Pink Floyd v rebríčku predstihla doposiaľ jednotku One Direction, ktorá držala rekord od roku 2013 s platňou Midnight Memories. Najčastejšie žiadaným titulom v roku 2014 doposiaľ boli Coldplay s albumom Ghost Stories.

Album The Endless River je posledným albumom slávnej skupiny. Rodil sa z nápadov a fragmentov nahraných pred viac ako dvadsiatimi rokmi pri práci na predchádzajúcej platni Division Bell. Prevažne inštrumentálny album je poctou zosnulému hráčovi na klávesoch Rickovi Wrightovi. "Myslím, že je dobrou ukážkou toho, čo robil a ako veľa znamenalo jeho hranie pre zvuk skupiny Pink Floyd," prehlásil bubeník Nick Mason.

Zverejnený bol už aj singel Louder Than Words, ktorý otextovala Polly Samson, manželka speváka a gitaristu Davida Gilmoura. TASR informovala Renáta Tomášová, marketingová a promo manažérka spoločnosti Parlophone Music.


ODPORÚČAME AJ:
Kristína odhaľuje svoju dušu: Tie naj sú pre mňa niečo špeciálne
Hviezdny koncert už v apríli: Robbie Williams vystúpi v Bratislave
Žiletkový hlas Joža Ráža ide fanúšikom priamo pod kožu
Desať umelcov, ktorí zažiarili iba jedným hitom
Skupina Coldplay vydá koncertný film, máte sa na čo tešiť

Komentáre