Hudba a film

Skupina Coldplay vydá koncertný film, máte sa na čo tešiť

"V kulisách magického divadla premenili Coldplay svoje sny na skutočnosť."

Webmagazin.sk/TASR, 26. októbra 2014 10:00
Záber z koncertu skupiny Coldplay. Foto: dropbox.com


Skupina Coldplay poteší fanúšikov, keď ešte v tomto roku vydá filmový dokument a živý album Ghost Stories Live 2014. Záznam má byť vydaný 24. novembra na CD, DVD a Blu-ray.

Coldplay sa tento rok v máji pripomenuli s platňou Ghost Stories. Dva mesiace pred jej vydaním tento album predstavili na niekoľkých špeciálnych koncertoch v Los Angeles, kde v intímnom prostredí s kruhovým pódiom ponúkli pôsobivú show s ojedinelou 360-stupňovou projekciou. "Pre kapelu to bol naozaj špeciálny okamžik. V kulisách magického divadla postavených skvelou partiou ľudí okolo nás sa naše sny premenili na skutočnosť," spomína na jedinečnú chvíľu spevák Chris Martin, pričom výnimočnosť koncertov ešte dokladá slovami: "Bolo to prvýkrát, čo nové pesničky počul niekto mimo nahrávacieho štúdia".

Časť záznamu bola odvysielaná v televízii v čase vydania platne, kompletnou vizuálnou prezentáciou albumu Ghost Stories je však až tento koncertný film. Realizácie sa ujal režisér Paul Dugdale, ktorý má za sebou prácu na koncertných DVD Adele alebo Prodigy. Aj s Coldplay spolupracoval už na predchádzajúcom Live 2012, ktorý bol nominovaný na Grammy.



Súčasťou vydania Ghost Stories Live 2014 bude aj exkluzívne prevedenie albumu v audiopodobe, ktorá vznikla na koncertoch v Londýne, Sydney, Paríži, New Yorku, Kolíne nad Rýnom a Los Angeles od apríla až po jún 2014. K dispozícii bude aj osem videoklipov týkajúcich sa albumu spolu s doposiaľ nezverejnenými minifilmami k All Your Friends a Ghost Story. TASR o tom informovala marketingová a promo manažérka spoločnosti Parlophone Music Renáta Tomášová.

ODPORÚČAME AJ:
Toto je najväčšie prekvapenie hudobnej kariéry Jany Kirschner
Kylie Minogue sa na šou v Bratislave sedemkrát prezliekla
Slash s novinkou World On Fire boduje

Komentáre