Hudba a film

Peter Lipa vydáva vinylový album Podobnosť čisto náhodná

"Kompilačná 2LP ponúkne pesničky, ktoré vznikli na texty Milana Lasicu za posledných 35 rokov."

TASR, 21. októbra 2016 10:00
Peter Lipa vydáva vinylový dvojalbum. Foto: TASR/Andrej Galica
Slovenský spevák a skladateľ Peter Lipa vydáva vinylový dvojalbum s názvom Podobnosť čisto náhodná. Stane sa tak v rámci 42. ročníka Bratislavských jazzových dní, ktoré sa uskutočnia už tento víkend od 21. do 23. októbra.

Kompilačná 2LP ponúkne pesničky, ktoré vznikli na texty Milana Lasicu za posledných 35 rokov. Okrem piesní z albumov Lipa spieva Lasicu a Návšteva po rokoch si priaznivci nájdu aj staršie hity ako Balada o štyroch koňoch a Prosperita.

Jedinečné sú dve nové verzie pesničiek Podobnosť čisto náhodná a Sťahovaví vtáci, ktoré nahral Peter Lipa Band špeciálne pre účely tohto LP v zložení Peter Lipa ml. (klávesy), Michal Šimko (basa), Michal Fedor (bicie) a Radovan Tariška (saxofón). Lasica ako spevák je v duete s Lipom v pesničkách Music USA a Muž činu.

Spolu je na dvojplatni celkom 20 piesní. Obal namaľoval dlhoročný spolupracovník oboch protagonistov Marek Ormandík. Peter Lipa a Milan Lasica predstavia piesne z albumu na štyroch koncertoch. Prvý z nich bude 25. novembra v Tajove, ďalšími zastávkami budú Poprad (14.12.), Liptovský Mikuláš (15.12.) a Lučenec (16.12.).

Informáciu pre TASR poskytla PR manažérka Katarína Ovseníková.

ODPORÚČAME TIEŽ:
IMT Smile oslavujú výročie bohatou výberovkou plnou hitov
Hana Hegerová dostáva k životnému jubileu CD Box desiatich albumov
Depeche Mode vyrážajú na Global Spirit Tour
VIDEO: Rolling Stones hviezdili na jednom pódiu s Dylanom a McCartneym

Komentáre