Hudba a film

Neprehliadnite: Týždeň slovenského filmu prináša aj tieto snímky

"Tento týždeň sa v Kine Lumière uskutoční prehliadka slovenskej kinematografie. Počas Týždňa slovenského filmu si môžete pozrieť veľa zaujímavých snímok. Tu je päť z nich. "

Tomáš Kušnír, 14. apríla 2015 7:00
Snímka Fair Play. Foto: TASR/Martin Baumann

Arcibiskup Bezák Zbohom



Zdroj: youtube.com

Kauza Bezák vyvolala na Slovensku zvláštnu atmosféru. V dokumentárnom filme môžu diváci spoznať Mons. Bezáka aj z inej stránky, ako ho vykresľujú médiá. Jeho životný príbeh je príbehom silnej osoby, ktorú zachránila viera. Režisérke Oľge Záblackej sa podarilo natočiť snímku, ktorú by si mal pozrieť každý.

Prvý slovenský horor



Zdroj: youtube.com

Veľmi jedinečná snímka. Nejde ani tak o horor, ani o slovenský horor. Je to komediálny príbeh producenta, ktorý sa neúspešne snaží nakrútiť horor. Vo filme sa diváci dozvedia, prečo autor nedokončil svoj prvý a druhý pokus.

Deti



Zdroj: youtube.com

Jaro Vojtek prichádza s témou, ktorá je blízka každému – deti. Celý svet sa točí okolo nich. Film je mozaika štyroch príbehov o deťoch a ich rodičoch. Dokumentarista Vojtek zvolil veľmi dobré herecké obsadenie a jeho snímka je veľmi autentická.

Fair Play



Zdroj: youtube.com

Život nehrá fér... Snímka sa odohráva v 80. rokoch a je o bežkyni Anne, ktorú stvárnila Judit Bárdos. Hereckú zostavu dotvára Anna Geislerová a Roman Luknár. Anne začnú podávať steroidy a odrazí sa to na jej zdravotnom stave. Jej cieľ je však jasný – dostať sa za každú cenu na olympiádu.

Tak ďaleko, tak blízko



Zdroj: youtube.com

Ďalší film od Jara Vojteka. Tentokrát o autizme. Film vznikal sedem rokov a Vojtek v nich zaznamenal vývoj štyroch autistických detí. Aj napriek vážnej téme je film veľmi pozitívny. Ak sa rozhodnete pre tento film, určite odídete s úsmevom na tvári.


Podrobný program všetkých premietaných filmov a sprievodných podujatí môžete nájsť tu.

ODPORÚČAME AJ:
Skupina Monkey Business vydá v máji nový štúdiový album
Jozef Banáš uvádza v Indii nemeckú literatúru
Do kín vstupuje prvý iránsky upírsky western Sama nocou tmou
Leona Lewis: Za úspech vďačí speváckej súťaži
Harry Morgan alias plukovník Potter zo seriálu M.A.S.H. by mal stovku

Komentáre