Hudba a film

Natáčanie filmu o ponorke Kursk museli odložiť

"Dôvodom je skutočnosť, že ruské ministerstvo obrany filmárom včas neschválilo povolenie na natáčanie."

TASR, 23. augusta 2016 8:00
Ilustračné foto. Foto: TASR/AP
Natáčanie filmu o katastrofe ruskej atómovej ponorky Kursk pod taktovkou dánskeho režiséra Thomasa Vinterberga odložili. Dôvodom je skutočnosť, že ruské ministerstvo obrany filmárom včas neschválilo povolenie na natáčanie, oznámil dnes denník Guardian.

Začiatok filmovania námornej drámy bol naplánovaný na september, avšak preskúmanie požiadaviek filmového štábu príslušnými ruskými úradmi trvalo dlhšie, než sa predpokladalo. Filmári sa však rozhodli radšej počkať na rozhodnutie Moskvy, než presunúť produkciu do inej krajiny, napríklad do Nórska.

Špekuluje sa, že v ruskom rezorte začalo panovať znepokojenie ohľadom umožnenia prístupu západným filmárom do utajovaných miest a k dôverným informáciám.

Snímka bude Vinterbergovým dosiaľ najrozsiahlejším projektom. Film, ktorého spoluproducentom je Luc Besson, bude rozprávať skutočný príbeh tragického incidentu z roku 2000, keď v útrobách ponorky explodovalo torpédo, čo spôsobilo skazu plavidla a postupnú smrť všetkých 118 námorníkov.

Jednej z hlavných úloh by sa mal zhostiť britský oscarový herec Colin Firth. Scenár filmu vychádza z knižnej predlohy Roberta Moora "Čas zomrieť: Neznámy príbeh katastrofy Kursku" z roku 2002.

ODPORÚČAME TIEŽ:
Skupina Green Day prichádza s novým singlom Bang Bang
Kino novinky týždňa: Matky rebelky si konečne začnú užívať
Jana Kirschner pridáva na jesennom turné druhý koncert v Bratislave
Hlavnú úlohu v Zozn@mke dostal Jiří Langmajer ako darček k 50-ke
Led Zeppelin pripravujú reedíciu záznamu The BBC Sessions

Komentáre