Hudba a film

Michal Chrenko prichádza s vianočnou piesňou Hviezda na cestu svieť

"Traja superstáristi - Michal Chrenko, Martin Harich a Robo Šimko vytvorili vianočné trio. "

Webmagazin.sk/TASR, 12. decembra 2014 12:00
Michal Chrenko Foto: Michal Chrenko/Facebook


Michal Chrenko predstavil novú vianočnú pesničku, ktorá dostala názov Hviezda na cestu svieť. Hudbu zložil Michal Chrenko, text napísali Marián Brezáni a Miroslav Jurika. Interpretuje ju v triu s Martinom Harichom a Robom Šimkom. Všetci traja sú známi vďaka finálovej účasti v speváckej súťaži SuperStar. Zároveň k piesni predstavili aj videoklip.

„Vzniklo to úplne náhodou, v lete tohto roku som si pri práci pohmkával a zrazu mi to zaplo, že si spievam melódiu s vianočnou atmosférou. Bol to vlastne tento refrén. Hneď som prácu odložil a melódiu som si šiel nahrať. Neskôr, keď to opäť prišlo, som vymyslel zvyšok skladby. Celé to teda prišlo odniekiaľ tam zhora. Už dlhšie spolupracujem s textárom Miroslavom Jurikom a Mariánom Brezánim. Miro mi zavolal s tým, že to je vážne pekná melódia, a či by nebol dobrý nápad naspievať to s dvoma kolegami. Podľa významu textu sa vraj bude hodiť, keď to budeme spievať ako traja králi,“ uviedol pre médiá Chrenko.

„Mne sa tento nápad veľmi zapáčil, a tak som začal pátrať vo svojom zozname, koho oslovím. Usiloval som sa nájsť nielen dobrých spevákov, ale hlavne hudobníkov, ktorí si vážia hudbu, sú ochotní spolupracovať, veria tomu, čo robia a sú spoľahliví. Okrem iného sa museli ich hlasy hodiť do kontextu piesne. Nebol to ľahký výber, no myslím, že sa podaril a som veľmi rád, že pozvanie na spoluprácu prijali práve Maťo Harich a Robo Šimko. Reakcie sú dosť pozitívne, čo ma nesmierne teší. Či sa skladba páči práve vám, posúďte sami,“ dodal.

Michal šíri svoju novú vianočnú skladbu na sociálnych sieťach so slovami: „Ďakujem Bohu za dar, ktorý som dostal. Ďakujem za cit k hudbe, ktorý mi dal. Vždy, keď tvorím novú skladbu nie je to z vypočítavosti. Ja si nevyberám kedy a aká skladba vznikne, proste počúvam svoje srdce a riadim sa ním. Inak to nebolo ani v tomto prípade. Neplánoval som rýchlo napísať vianočnú skladbu, lebo idú Vianoce. Napísal som ju, lebo som to tak cítil. Ďakujem veľmi pekne všetkým, ktorí ma v mojej hudobnej kariére akokoľvek podporovali a podporujú a zároveň im želám zo srdca všetko dobré, šťastie a spokojnosť, blížia sa totiž Vianoce,“ doplnil Chrenko, ktorý o novej piesni informoval TASR.



ODPORÚČAME AJ:
Olympic vydal nový album Souhvězdí drsňáků
Fanúšikovia Ledeckého sa dočkali: Nový album po deviatich rokoch
Miro Remo nakrúca dokument o Richardovi Müllerovi
Nestarnúca legenda: Miro Žbirka vydal DVD The Best Of Video & Rarity
71-ročný Václav Neckář prichádza s prvým vianočným albumom

Komentáre