Hudba a film

Leona Lewis: Za úspech vďačí speváckej súťaži

"Speváčka, ktorá stojí za hitmi Bleeding Love a Run, sa dnes dožíva 30 rokov. Pozrite sa, ako sa z obyčajného dievčaťa stala hviezda svetových rozmerov."

Tomáš Kušnír, 3. apríla 2015 14:00
Britská speváčka Leona Lewis. Foto: TASR/AP
Britská speváčka, skladateľka a ochrankyňa zvierat, Leona Lewis dnes vstupuje do štvrtej dekády svojho života. Speváčka, ktorá pochádza z londýnskeho obvodu Islington, sa narodila 3. apríla 1985. Už odmalička ju to ťahalo k hudbe. Ako dvanásťročná zložila prvú pesničku. Študovala na tej istej škole, ako aj Adele a Amy Winehouse - BRIT School for Performing Arts and Technology. V sedemnástich z nej však odišla, pretože chcela naštartovať svoju hudobnú kariéru. Jej demo album Twilight či pokus s názvom Private Party však Leone nepriniesli žiadnu slávu. Musela to skúsiť iným spôsobom.


Zdroj: youtube.com

Pomohol jej X Factor


„Snažila som sa získať nahrávaciu zmluvu tak, že som robila veci svojou cestou. Pracovala som naozaj tvrdo, ale nikdy sa mi to nepodarilo. Preto som išla na konkurz do X Factoru. Takéto programy sú totiž najlepším miestom pre svieže mladé talenty,“ opisuje svoje rozhodnutie Leona Lewis. (Zdroj: Express.co.uk)

Na kastingu tretej série speváckej súťaže X Factor spievala pieseň Over the Rainbow. Simon Cowell bol jej mentorom. Počas súťaže ju prirovnávali k Mariah Carey a Celine Dion. Leona Lewis dostala ten najlepší vianočný darček – stala sa víťazkou. Jej víťaznou skladbou a zároveň aj debutovým singlom sa stala cover verzia piesne A Moment Like This z dielne Kelly Clarskon. Za pol hodiny si Leoninu verziu piesne stiahlo viac než 50 tisíc ľudí.


Zdroj: youtube.com

Zrodila sa hviezda


Víťazstvo v speváckej súťaži Leone naozaj pomohlo. V novembri 2007 vydala svoj debutový album Spirit. Obsahuje jej najväčšie hity – Bleeding Love, Better in Time či cover verziu piesne Run.


Zdroj: youtube.com

O dva roky neskôr vydala britská speváčka druhý album, Echo. Pracovala na ňom aj s Justinom Timberlakeom. Nahrávala ho v Los Angeles a možno na ňom nájsť piesne Happy alebo skladbu „I See You“ k sci-fi filmu Avatar.


Zdroj: youtube.com

Zmenila smer


Tretí album, Glassheart, sa nesie v duchu dubstepu. Leona Lewis ho popisuje ako unikátny, energický a hlboký. Nie sú tam balady, ale tanečné piesne. Výnimkou je však skladba Trouble, emocionálna pieseň o deštruktívnej láske.


Zdroj: youtube.com

Po siedmich rokoch odišla z Cowellovej spoločnosti Syco, pretože vraj nemohla robiť hudbu, s ktorou sa nestotožňuje. Momentálne pracuje na svojom piatom štúdiovom albume, ktorý by sa mal niesť v retro štýle 80. rokov. Minulý rok si zahrala Elenu v britskom muzikáli Walking on Sunshine.


Zdroj: youtube.com

ODPORÚČAME AJ:
Lara Fabian: Kariéra mi nespadla z neba
Toto sú najlepšie filmy Quentina Tarantina. Videli ste ich?
Agenti Mulder a Scullyová sa vracajú v nových dieloch seriálu Akty X
Ľubica Suchalová Harichová: Konzum má pred umením ešte stále náskok
Skupina One Direction oznámila odchod Zayna Malika

Komentáre