Hudba a film

Agenti Mulder a Scullyová sa vracajú v nových dieloch seriálu Akty X

"Seriál sa stal najdlhšie vysielaným sci-fi seriálom v dejinách amerických televízií - vysielal sa deväť sezón a skončil sa v roku 2002."

TASR, 28. marca 2015 11:00
Na snímke sú herci Gillian Andersonová a David Duchovny. Foto: TASR/AP
Kultový televízny seriál Akty X sa vráti v kratšej podobe na televízne obrazovky, opäť s Davidom Duchovným a Gillian Andersonovou v úlohách agentov FBI. Oznámila to dnes americká televízna sieť Fox Broadcasting.

Seriál Akty X, ktorý mal premiéru na televíznej stanici Fox v roku 1993, zachytáva zvláštnych agentov Federálneho vyšetrovacieho úradu (FBI) Foxa Muldera (Duchovny) a Danu Scullyovú (Andersonová) pri vyšetrovaní prípadov nevysvetliteľných a často paranormálnych javov či spozorovaných UFO (neidentifikovaných lietajúcich objektov).

Agentka FBI Scullyová je logicky mysliaca, praktická partnerka Muldera, ktorý je presvedčený, že vo vesmíre môžu existovať neznáme mimozemské svety a vytrvalo hľadá pravdu vo vládnych tajných spisoch či konšpiračných teóriách.

Americkí herci David Duchovny (vľavo) a Gillian Andersenová na britskej premiére "The X Files: I Want To Believe" 30. júla 2008 v Londýne. Foto: TASR/AP


Seriál vytvoril televízny producent, režisér a scenárista Chris Carter. Stal sa najdlhšie vysielaným sci-fi seriálom v dejinách amerických televízií - vysielal sa deväť sezón a skončil sa v roku 2002.

Nový seriál bude mať šesť epizód, výroba sa má začať toto leto. Dátum vysielania ešte nebol oznámený.
"Pokladám to len za 13-ročnú komerčnú prestávku," uviedol Carter vo vyhlásení, ktoré citovala tlačová agentúra Reuters. Podľa neho sa svet za to obdobie stal oveľa zvláštnejším a nastal ten pravý čas na vyrozprávanie šiestich nových príbehov.

ODPORÚČAME AJ:
Rozhovor s Bonnie Tyler
Petra Černocká: Saxana ma sprevádza dodnes
REZISTENCIA: Dej plný neočakávaných zvratov, priateľstiev a lásky
Rocková kapela Faith No More vystúpi v júni v Bratislave
Katka Knechtová nespomaľuje ani vo veku 34 rokov

Komentáre