Hudba a film

Rozhovor s Bonnie Tyler

""

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 17. marca 2015 9:00
Foto: JVS Group
Skladba Total Eclipse of the Hearth je Vaša najúspešnejšia. Súhlasíte?
Určite áno. Táto skladba sa držala na predných miestach svetových hitparád veľmi dlho. Album Faster Then a Speed of Tonight bol dlhé obdobie dokonca najpredávanejším albumom vo Veľkej Británii. V USA sa dlho držal na treťom mieste. Viete, hudba osemdesiatych a deväťdesiatych rokov bola a je stále populárna. Bola to jednoducho krásna doba.

V tom období ste boli zrejme veľmi zaneprázdnená....
Bolo to nonstop. Viete, keď ste číslo jedna v hitparádach tak vás chcú všetci a všade :-)

V originálnej verzii má skladba Total Eclipse of the Hearth viac ako sedem minút. Budete ju hrať rovnako dlho aj na koncerte u nás?
Áno, tá skladba je naozaj tak dlhá..... a na koncertoch budeme hrať túto dlhú albumovú verziu.

Pieseň napísal Jim Steinmen. Pamätáte sa na chvíľu, keď ste ju počuli po prvýkrát?
Viem, že som absolútne nečakala jej úspech. Jej nálada je tak zvláštna, že som nevedela, či mám plakať alebo sa usmievať. Tá skladba je o emóciách a tak bolo veľmi dôležité sa do nej maximálne vcítiť. To sa myslím podarilo a možno aj preto bola a je tak veľmi úspešná.

Vydali ste celkom sedemnásť štúdiových albumov. Môžete povedať, ktorý bol pre Vás najdôležitejší?
...To sa dá veľmi ťažko povedať. Každý album bol nahraný v inom období a s nejakou myšlienkou. Ale napríklad ten posledný Rocks and Honey je pre mňa naozaj dôležitý. Nahrala som ho v štúdiu v Nashville a myslím, že skladby na ňom sú veľmi podarené.

Aký máte kľúč na výber skladieb, ktoré budete spievať na koncertoch?
To záleží na tom kde a na akom koncerte hráme. Vždy však zaznejú tie najväčšie hity ako Its a Heartache, I Need a Hero alebo už spomínaná Total Eclipse of the Hearth.

Pochádzate z hudobnej rodiny, je to pravda?
Áno, všetci v mojej rodine boli dobrí speváci. Môj brat mal napríklad tiež rockovú kapelu ako ja. Moja matka bola pre zmenu operná speváčka. My deti, sme sa ale dali na inú dráhu.

Píše sa, že Tina Turner alebo Janis Joplin boli speváčky, ktoré Vás ovplyvnili. Je to tak?

Áno! Tieto dve dámy ma naozaj veľmi ovplyvnili. Ich hudba je naozaj skvelá a úžasná. Viete, Janis Joplin je súčasť môjho srdca. Nikdy ma nezaujal jej životný štýl, ale hudba, ktorú produkovala proste milujem. Milujem tú energiu a silu, ktorá z tej hudby vyžaruje.

Budete na koncerte v Bratislave spievať vaše najväčšie hity?
Samozrejme. Fanúšikovia môžu očakávať takmer dve hodiny skvelej rockovej show. Samozrejme zaznejú skladby Total Eclipse of the Hearth, I Need a Hero alebo Its a Heartache. Určite zahráme aj nové skladby z posledných albumov.

Budete koncertovať v Bratislave, trikrát v Českej republike a taktiež v Nemecku. Budete mať ešte iné koncerty?
Teraz mám za sebou koncert v Londýne, kde som mala úplne plnú halu. Bolo to skvelé a strašne silné. Bola som veľmi nervózna, pretože na koncerte bola celá moja rodina – prišli sa na mňa pozrieť....a to sa tak často nestáva, keď hráte koncerty po svete. Zatiaľ mám na pláne koncert v Bratislave a Českej republike, na ktoré sa veľmi teším.

Komentáre