Hudba a film

KINO NOVINKY TÝŽDŇA: Louis Drax sa stretne so smrťou osemkrát

"Tento týždeň si môžete pozrieť v kine tieto premiéry. "

TASR, 20. októbra 2016 13:00
Deviaty život Louisa Draxa Foto: csfd


Deviaty život Louisa Draxa


Deväť ročný Louis Drax zažil už osemkrát stretnutie so smrťou. Každý rok ho stretla hrozná, takmer fatálna nehoda. Prežil otravu, zásah elektrickým prúdom, ťažké zlomeniny, skoro zmrzol a utopil sa. Počas oslavy deviatych narodenín, Louis so svojou matkou Natáliou a otcom Petrom, utrpí chlapec svoju najťažšiu nehodu. Spadne z okraja vysokého útesu do ľadovej vody. Zomrie pri prevoze do nemocnice.

Po dvoch hodinách v márnici však Louis začne znovu dýchať. Z nejakého nevysvetliteľného dôvodu opäť nezomrel.
Jeho prípadu sa ujíma slávny detský neurológ, doktor Allan Pascal, ktorý chce odhaliť pravdu o Louisovom bizarnom živote a zvláštnych okolnostiach jeho smrteľnej nehody. Pomocou moderných technológií sa Allan vydáva do spletitých zákutí mysli paralyzovaného dieťaťa.

Jeho život však začínajú sužovať desivé náhody. Záhadné zmiznutie Louisovho otca Petra a narastajúca príťažlivosť k Natálii prinášajú doktorovi komplikácie, na ktoré nie je pripravený. Allan sa prepadá do spleti záhad na hranici reality a fantázie. Kľúčom k rozuzleniu temných udalostí pravdepodobne leží hlboko v mysli spiaceho chlapca...


Fantastické zvery a ich výskyt


Príbeh sa začína v roku 1926, kedy Newt Scamander práve dokončil svoju exkurziu v objavovaní nových druhov magických stvorení. Plný nových poznatkov a s kufrom plným, nie len dokumentácie svojej cesty, prichádza do New Yorku a dúfa v hladký priebeh svojej návštevy. Do toho by sa ale nesmel zapliesť mukel Jacob, stratený magický kufor a pár zmiznutých magických stvorení, ktoré utiekli Newtonovi z kufra a môžu ohroziť ako magický, tak aj svet muklov.


Nespoznaný


Film je intímnym rezom do života legendárneho speváka Richarda Müllera na pozadí jeho koncertného turné s kapelou Fragile. Müller a Fragile tentoraz koncertujú netradične bez akýchkoľvek hudobných nástrojov. Film sa norí do Richardových aktuálnych pocitov, ktoré silno ovplyvňuje mániodepresia, ktorou dlhodobo trpí. Sonduje však aj v minulosti, ktorá otvára dvere do časti jeho speváckej kariéry sprevádzanej turbulentnými vzťahmi so ženami a drogami. Tie sú kľúčom k pochopeniu jeho osobnosti i speváckej kariéry. Film nekompromisne bez pretvárky nahliada do Richardovho vnútra, i do zákulisia samotnej produkcie turné.

Sieranevada


Tri dni po teroristických útokoch na parížsku redakciu časopisu Charlie Hebdo a štyridsať dní po smrti otca prichádza Lary, úspešný lekár, do ošarpaného rodičovského bytu, aby tu strávil sobotu so zvyškom rodiny a uctil si pamiatku zosnulého. Vrcholom dňa má byť príchod kňaza a zádušná hostina. Všetko je presne naplánované, ale nič nevychádza. Program neustále narúšajú drobné nehody, neskoré príchody, vpády nepozvaných hostí, neustávajúci sled drobných roztržiek.

Medzi hosťami vyplávajú na povrch staré i nové krivdy, rozhovory sa neustále točia okolo pálčivých tém. Pokoj tak nie je dopriaty ani živým, ani mŕtvym. Jeden z „praotcov“ rumunskej novej vlny Cristi Puiu vytvára na niekoľkých metroch štvorcových strhujúce panoptikum rôznych ľudských typov, ktoré je zároveň symbolickým obrazom stavu post-komunistických spoločností, uväznených v stereotypoch, hoaxoch, ideových nezhodách a úplnej absencii elít. Sieranevada je smrteľne vážnou komédiou o živote v klamstve a neustálom očakávaní vecí, ktoré neprichádzajú.


ODPORÚČAME AJ:
Polovičná šanca na prežitie a výlet bez cieľa. V novom filme 5 October
Tom Hanks sa po siedmich rokoch vracia do kín ako profesor Langdon
Kino novinky týždňa: V lúčoch slnka severokórejského vodcu

Komentáre