Hudba a film

Kino novinky týždňa: V lúčoch slnka severokórejského vodcu

"Dokumentaristi v novom filme nechali bežať kameru aj vo chvíľach, keď sú scény vopred aranžované severokórejskými ´režisérmi´."

Webmagazin.sk, 2. októbra 2016 14:00
V lúčoch slnka. Foto: youtube.com

V lúčoch slnka


Severokórejská dievčina Zin-mi sa pripravuje na oslavy výročia najvyššieho vodcu Kim Čong-ila. Uznávaný ruský dokumentarista Vitalij Mansky dostáva povolenie sledovať celú jej rodinu. Je mu však umožnené filmovať iba podľa starostlivo pripraveného scenára, aby nič nenarušilo obrázok života spokojného ľudu. Napriek tomu je snímka úplným opakom propagandy. Dokumentaristi totiž nechali bežať kameru aj vo chvíľach, keď sú scény vopred aranžované severokórejskými „režisérmi“.


Domov pre neobyčajné deti slečny Peregrinovej


Dedkova záhadná smrť prinúti Jakea (Asa Butterfield) vyraziť na veľmi neobvyklú a dobrodružnú výpravu. Pomocou stôp, ktoré našiel v jeho pozostalosti, objaví na odľahlom kúte jedného takmer opusteného ostrova veľmi zvláštnu budovu - Domov pre neobyčajné deti slečny Peregrinovej.


Girl Power


Dokument je založený na silnom osobnom autobiografickom príbehu pražskej writerky Sany, ktorá tento film nakrúcala po celom svete viac ako sedem rokov. Zároveň divákov oboznamuje s ďalšími ženskými writerkami v pätnástich svetových mestách. Fascinujúci cestopis prichádza s novým pohľadom na fenomén, ktorý je širokou verejnosťou často chápaný ako vandalizmus, ale dá sa vnímať tiež ako životná cesta.


Deepwater Horizon: More v plameňoch


Na základe skutočných udalostí, ku ktorým došlo na ropnej plošine v Mexickom zálive 20. apríla 2010. Film zaznamenáva odvahu ľudí, ktorí pracovali pre ropnú spoločnosť Deepwater Horizon a zobrazuje extrémne prejavy statočnosti a prežití tvárou v tvár k jednej z najväčších katastrof vo svetových dejinách vyvolanej samotným človekom.


Zdroj: moviemania.sk

ODPORÚČAME TIEŽ:
Do kín prichádza filmová podoba bestselleru Dievča vo vlaku
Jared Leto má pred sebou novú výzvu. Stvárni Andyho Warhola
Skupina Peter Bič Project predstaví v Bratislave nové piesne
Richard Müller venoval prvý singel z nového albumu Julii Roberts
Do kín prichádza Mustang, dojímavý príbeh o hľadaní vlastnej identity

Komentáre