Hudba a film

Kino novinky týždňa: Známa tvár z Pottera sa objaví v kráľovskom filme

"Kino novinky týždňa prichádzajú opäť v novej podobe. Herec Alan Rickman sa objaví v kráľovskej úlohe."

Matej Martinček, 22. apríla 2015 8:00
Herec Alan Rickman Foto: TASR

Ovečka Shaun


Ovečka Shaun sa konečne dočkala svojho filmového spracovania. Štúdio Aardman po filmoch Wallace & Gromit a Slepačí úlet prinesú na veľké plátno úspešnú seriálovú postavičku Ovečku Shaun. Život na farme je nekonečná nuda. Každý deň plynie v rovnakom rytme, Shaun musí poslúchať a robiť, čo jej farmár prikáže. Mať tak jeden jediný deň voľna! To chce poriadny plán, takže Shaun vymyslí spôsob, ako mať zase jeden deň na oddych. Ale aj plánovať je treba vedieť a každý plán sa môže zvrtnúť! Farmár sa ocitá vo veľkomeste a ovečky sa vydávajú ho hľadať a doviezť domov. Na tejto záchrannej výprave ich čaká množstvo dobrodružstva.
Zdroj: Continental-film

Trailer k filmu: Ovečka Shaun

Zdroj: Youtube.com

Proti prírode


Film je cestou do drsnej nórskej krajiny a do hlavy tridsiatnika Martina, mladého otca a manžela. Martin si pripadá odcudzený od svojich kolegov v práci aj od svojej rodiny. Má pocit nedostatočnosti, pretože nedokáže zaujať rolu, v ktorej by sa cítil pohodlne. Vyráža preto sám na víkendovú túru do hôr a my počujeme jeho necenzurované myšlienky: nekompromisné úprimné postrehy o jeho usporiadanom malomestskom živote, o ňom samotnom a o ľuďoch v jeho okolí. Jeho názory a fantázie siahajú od prostých detinskostí až k hlbším dilemám ľudského života. Prostredníctvo svojho vnútorného monológu chce lepšie porozumieť životu.
Zdroj: ASFK

Trailer k filmu: Proti prírode

Zdroj: Youtube.com

V kráľových záhradách


Kráľovský dvor v dobe Ľudovíta XIV. bol nabitý vášňami, lascívnosťou a nebezpečím. To sa často ukrývalo pod zošnurovanými korzetmi, napudrovanými parochňami a bohatými krinolínami dvorných dám, ktoré svojimi vejármi vedeli zamaskovať nejednu špinavosť. A tak je tomu aj v prípade filmu „V kráľových záhradách“. Kate Winslet ako emancipovaná záhradníčka Sabine De Barra je povolaná do Versailles, aby pre kráľa Francúzska vytvorila záhrady doteraz nevídanej nádhery. Pre pobyt na dvore kráľa Slnka sú ale potrebné dosť ostré lakte. Kate v roli Sabine musí obstáť nie len ako profesionálka, ktorá navrhne záhrady obdivované celým svetom. Musí obstáť aj ako žena, ktorá skrýva tajomstvo z minulosti. A ako vášnivá a emocionálna bytosť, ktorá svojou úprímnosťou vnesie do Versailles nebývalý rozruch a rozpúta vlnu so zvláštnou vlastnosťou. Vlnu, ktorá dokáže zmiesť toho, kto ju rozpútal.
Zdroj: Bontonfilm

Trailer k filmu: V kráľových záhradách

Zdroj: Youtube.com

S tvárou anjela


V roku 2007 bola v talianskom meste Perugia nájdená zavraždená britská študentka Meredith Kercher. Jednou z obvinených sa stala jej spolubývajúca, Američanka Amanda Knox. Tento prípad a jeho vyšetrovanie dlhú dobu ovládali svetové média, z ktorých sa niektoré venovali zločinu a jeho aktérom venovali obrovskú pozornosť.
Film S tvárou anjela režiséra Michaela Winterbottoma ale nie je detektívkou, thrillerom alebo filmovou rekonštrukciou tohto kriminálneho prípadu.

Je týmto skutočným príbehom inšpirovaný a jeho hrdinovia skôr ako vrahov a dôkazy hľadajú osobné vyrovnanie s takýmto šokujúcim násilným činom a jeho dozvukmi. Snaží sa preskúmať, prečo je spoločnosť tak posadnutá násilím a prečo nás toľko fascinujú vraždy. Hlavnou postavou filmu je režisér Thomas Lang (Daniel Brühl), ktorý dostane príležitosť natočiť film podľa pripravovanej knihy americkej novinárky Simon Fordovej (Kate Beckinsale). Tá sa zaoberá kontroverzným súdnym procesom študentky obvinenej z vraždy svojej spolubývajúcej.
Zdroj: Barracuda movie

Trailer k filmu: S tvárou anjela

Zdroj: Youtube.com

ODPORÚČAME AJ:


BERLINALE: Zlatého medveďa získal iránsky režisér Džafar Panahí
Spevák skupiny No Name Igor Timko sa objaví na scéne SND
Imagine Dragons vydali album Smoke + Mirrors
Katy Perry žiarila medzi hviezdami na Grammy Awards 2015
Kino novinky týždňa: Túžba a vášeň vo filme Päťdesiat odtieňov sivej

Komentáre