Hudba a film

Spevák skupiny No Name Igor Timko sa objaví na scéne SND

"Úloha priateľa a zradcu uznávaného moreplavca Mórica Beňovského sa Igorovi hrá dobre."

Webmagazin.sk/TASR, 12. februára 2015 7:00
Igor Timko a skupina No Name Foto: http://www.no-name.sk/foto
Bratislava 10. februára (TASR) – Líder známej košickej skupiny No Name Igor Timko sa predstaví na doskách Slovenského národného divadla v hereckej úlohe. Štátne divadlo Košice uvedie 29. marca v Bratislave pôvodný slovenský muzikál Móric Beňovský, v ktorom hrá Timko postavu Stepanova.

Slovenský muzikál Móric Beňovský má podľa mňa nádhernú hudbu a texty, sú plnohodnotné, jednoducho žiadna vata. Prvýkrát sa muzikál uvedie aj v Bratislave, v historickej budove SND. Pre mňa je to návrat na divadelné dosky po 15 rokoch, navyše do divadla, kde som začínal ešte ako študent konzervatória,“ uviedol pre médiá Timko.

Predstavy negatívnu postavu


Muzikál Móric Beňovský v réžii Milana Antola naštudovalo Štátne divadlo v Košiciach. Prípravy trvali šesť rokov a v Košiciach sa hrá od septembra 2013. Známy spevák predstavuje v muzikáli negatívnu postavu Stepanova. Úloha priateľa a zradcu uznávaného moreplavca Mórica Beňovského sa Igorovi hrá dobre.

Hrám človeka, ktorého Móric Beňovský považuje za svojho blízkeho priateľa. No žiarlivosť ma natoľko ovplyvní, že Mórica zradím a pripravím jeho popravu. Hrá sa mi výborne. Nie je to typický negatívny hrdina, má mnoho polôh, dokonca je možné stotožniť sa s myslením a konaním Stepanova,“ dodáva spevák.

Pesnička skupiny No Name Nie, alebo áno


No Name


Igor Timko stíha neuveriteľné množstvo aktivít. Popri rodine, koncertoch a nahrávaní nových skladieb No Name sa obľúbený spevák naplno venuje divadelnej a pedagogickej činnosti. „Ráno odviesť deti do školy, dopoludnia s kapelou skúšať akustiku, na obed odučiť hodiny na konzervatóriu, zobrať deti zo školy a večer odohrať Stepanova. Zo začiatku to bolo namáhavé, ale Móric Beňovský sa hrá viac ako rok, medzitým sme vypredali akustické No Name turné, uviedli novú skladbu Povedz mi. Beriem to tak, že ak máte málo času, dobre sa chudne,“ doplnil s humorom líder kapely.

Šestica No Name, úspešná doma na Slovensku aj u susedov v Českej republike, pripravuje na jeseň vydanie nového albumu. Priaznivcom sedemnásobného českého zlatého Slávika bez hraníc ponúka kapela prvú ochutnávku z pripravovaného albumu vo forme singlu Povedz mi. Skupina už stihla k nemu pripraviť aj lyrics video.

Igor Timko a skupina No Name Foto: http://www.no-name.sk/foto



Potom, čo Povedz mi nasadili slovenské a české rádia, sme ju zaradili do koncertného repertoáru a je to pocit, ako keď máš prvú frajerku. Prvé reakcie, prví diváci, ktorí si ju spievajú. Skrátka zavádzame novú pesničku do programu a sledujeme, ako sa z novinky stáva hitovka. Zažili sme to síce mnohokrát, ale zakaždým je to jedinečné,
“ dodáva na záver Igor Timko.

No Name - Čím to je


Fanúšikovia skupiny No Name si môžu novinku Povedz mi vypočuť aj 7. marca na koncerte v Košiciach. Vstupenky sú dostupné v sieti Ticketportal. TASR informovala PR manažérka spoločnosti Propaganda House Nora Krchňáková.

ODPORÚČAME AJ:
Megahviezda Katy Perry bude koncertovať v Bratislave
Sam Smith sa stal kráľom hudobného galavečera Grammy
Predchodca kapiel Depeche Mode a Rammstein príde na festival Pohoda
Ewa Farna pripravuje akustické turné, príde aj do Bratislavy
Boba Marleyho pochovali s marihuanovým jointom

Komentáre