Hudba a film

Kino novinky týždňa: Zažite expedíciu na Everest

"Tento týždeň sa môžete tešiť na viaceré filmové lahôdky."

Tomáš Kušnír, 25. septembra 2015 11:00
Everest. Foto: csfd.cz

Everest


V letovej výške Boeingu nemá ľudské telo šancu prežiť. Napriek tomu sa ľudia do takej výšky šplhajú, aby pokorili Everest, najvyššiu horu sveta. Kašlú na nepohodlie, zimu, nástrahy počasia a aj na to, že sa dole už nemusia nikdy vrátiť. Everest v réžii Baltasara Kormákura rekapituluje jednu z najtragickejších expedícii, pri ktorej majestátny masív poslal svojim vyzývateľom mrazivé varovanie.



Stážista


Vo filme The Intern hrá Robert De Niro Bena Whittakera, 70-ročného vdovca, ktorý zistí, že na dôchodku to nie je také, ako si vysníval. Chopí sa príležitosti a vráti sa späť do pracovného kolobehu ako praktikant online fashion stránky, ktorú vlastní Jules Ostin (Anne Hathaway).



Klub bitkárov


Hlavnou postavou drsného príbehu je mladý Jack (Edward Norton), ktorý má síce zaistenú existenciu, módne zariadený byt a dobré miesto vo firme, ale napriek tomu nie je spokojný a trpí nespavosťou. Doktor mu doporučí navštíviť skupinu ľudí chorých na rakovinou, aby videl, čo je to skutočné utrpenie. Jack sa na tomto stretnutí dokáže zbaviť svojho problému a vzápätí ako posadnutý začne vyhľadávať ďalšie podobné zariadenia, či už sú to alkoholici alebo ľudia postihnutí nejakou inou chorobou.



Zdroj: moviemania.sk

ODPORÚČAME AJ:
Slovenským kandidátom na cenu Oscar je film Koza
Miroslav Táborský: Sme v dobe veľkého zrýchlenia a povrchnosti
Lady Gaga spieva v novej skladbe o znásilnení
Wilsonov je gejzír vizuálnych gagov a spontánnych slovných prestreliek
Paulovič sa v Pokrvných bratoch snažil ísť do realistickejšej podoby

Komentáre