Hudba a film

Kino novinky týždňa: Kliatba Snehovej kráľovnej opäť prichádza

"Dievčatko Gerda je odhodlané zachrániť brata i krajinu spod večného snehu a mrazu."

Webmagazin.sk, 17. decembra 2014 10:00
Ilustračné foto Foto: sreenshot itafilm.sk


Animovaný príbeh nakrútený na motívy svetoznámej rozprávky z pera Hansa Christiana Andersena.

Snehová kráľovná


V začarovanej krajine, ktorú ovládla mocná Snehová kráľovná, polárny vietor zmrazil ľudské srdcia a všetko pokryl nehostinný sneh a ľad. Na základe proroctva čarovného zrkadla, pochádza posledná hrozba Snehovej kráľovnej z domu majstra sklenára, menom Vengard, ktorého zrkadlá odrážajú nielen vzhľad človeka, ale aj jeho dušu.

Jedného dňa polárny vietor odnesie, nevedno kam, Vegarda i jeho ženu Unu. Podarí sa im však v poslednej chvíli ukryť ich synčeka Kaya a dcérku Gerdu. Uplynie veľa času a škriatok Orm, služobník Snehovej kráľovnej, Kaya nájde a privedie ho do ľadového paláca. Odvážna Gerda sa bez váhania vydá na dlhú a strastiplnú cestu, plnú nebezpečných prekážok a nástrah, aby bračeka zachránila. Po ceste stretne nových priateľov, ktorí je pomôžu vyslobodiť Kaya, poraziť zlú kráľovnú a opäť vniesť teplo do ľudských sŕdc.

Snehová kráľovná je prvá ruská rozprávka v stereoskopickom 3D formáte. Rozpočet na ňu predstavoval výšku sedem miliónov dolárov. Hudbu k filmu skomponoval Mark Willott, skladateľ nominovaný na cenu Emmy. Tím tvorcov pochádza z Ruska, z krajín bývalého Sovietskeho zväzu, Európy a USA.



ODPORÚČAME AJ:
Trilógia Hobit by spôsobila fiktívne škody za vyše 670 miliónov eur
Kino novinky týždňa: Hobit ide do bitky piatich armád. Ako to dopadne?
Najnovší James Bond príde do kín už budúci rok, s názvom Spectre
Animák Ako vzniká tornádo smeruje do kín, nenechajte si ho ujsť
Kino novinky týždňa: Dvojka Šéfov na zabitie prináša opäť skvelý plán

Komentáre