Hudba a film

Kino novinky týždňa: Hobit ide do bitky piatich armád. Ako to dopadne?

"Tretie pokračovanie trilógie adaptujúcej stále populárne veľdielo Hobit J. R. R. Tolkiena s názvom "Hobit: Bitka piatich armád" prichádza."

Webmagazin.sk, 10. decembra 2014 10:00
Záber z filmu Hobit: Bitka piatich armád. Foto: New Line Cinema, Metro-Goldwyn-Mayer, Warner Bros. Pictures


Trilógia "Hobit" je príbehom na pokračovanie zasadenom v Stredozemi, 60 rokov pred "Pánom prsteňov," ktorý oscarový režisér Peter Jackson spoločne so svojim tímom preniesli na veľké plátno v megaúspešnej trilógie vrcholiacej Oscarom oceneným filmom "Pán Prsteňov: Návrat kráľa". IanMcKellen sa vracia v postave Gandalfa Šedého, pričom Martin Freeman sa opäť zhostil ústrednej úlohy Bilba Bublíka a Richard Armitage sa predstaví ako Thorin Dubbin.

Hobit: Bitka piatich armád


Film "Hobit: Bitka piatich armád" prináša epické vyvrcholenie dobrodružstiev Bilba Bublíka, Thorina Dubbina a skupiny trpaslíkov. Hoci sa im podarilo získať ich domovinu ovládanú drakom Smaugom, spoločenstvo jeho prebudením nechtiac rozpútalo vraždiacu silu. Rozzúrený Smaug si svoju zlosť vybíja na nevinných mužoch, ženách a deťoch z Jazerného mesta.

Thorin nadovšetko posadnutý znovuzískaným pokladom obetuje priateľstvo a česť, zatiaľ čo Bilbo sa mu zo všetkých síl snaží zdôvodniť, čo ho priviedlo k zúfalému a nebezpečnému rozhodnutiu. Čakajú ich však ešte väčšie nebezpečenstvá. Len čarodejník Gandalf vidí, že veľký protivník Sauron poslal štyri légie Orkovna na tajný útok do Osamelej hory. S neustále sa vyostrujúcimi konfliktami sa rasy trpaslíkov, elfov a ľudí budú musieť rozhodnúť. Buď sa spoja, alebo neprežijú. Bilbo v tomto epickom boji piatich armád bojuje nielen o svoj život a životy jeho priateľov. V hre je aj budúcnosť Stredozeme.



ODPORÚČAME AJ:
Najnovší James Bond príde do kín už budúci rok, s názvom Spectre
Kino novinky týždňa: Blbý a blbší sú späť, nezmeškajte ich
Miro Remo nakrúca dokument o Richardovi Müllerovi
Animák Ako vzniká tornádo smeruje do kín, nenechajte si ho ujsť
Tieto filmy musíte vidieť: V slovenských kinách lámu rekordy

Komentáre