Hudba a film

Kino novinky týždňa: Sláva a pád českej herečky Lídy Baarovej

"Dlhoočakávaný film o jednom z najväčších príbehov lásky 20. storočia sa dočkal svojej premiéry."

Webmagazin.sk/Tomáš Kušnír, 21. januára 2016 14:00
Z filmu Lída Baarová. Foto: youtube.com

Lída Baarová


Film Lída Baarová zobrazuje jeden z najväčších príbehov lásky 20. storočia, kontroverzný vzťah legendárnej českej herečky Lídy Baarovej s ministrom propagandy Tretej ríše Josephom Goebbelsom. Skutočný príbeh o sláve a páde, láske a zrade, vine a treste vo vyhrotenom období. Českú herečku stvárnila Táňa Pauhofová.



Milenci tých druhých


Jake Harbor a Lainey Dalton spolu na univerzite zažili prvú sexuálnu skúsenosť. A keď sa teraz, o desať rokov neskôr, náhodou stretli v New Yorku a hovoria si o svojich životoch, zisťujú, že im to v živote a hlavne vo vzťahoch veľmi nevychádza. Hlavne v oblasti vernosti. Preto sa dohodnú a uzavrú medzi sebou dohodu o vzájomnej vzťahovej výpomoci. Cieľom je obojstranná podpora pri hľadaní zdravého a šťastného partnerstva.



O kuratách a ľuďoch


Gabriel (David Dancik) a Elias (Mads Mikkelsen) sa od svojho umierajúceho otca dozvedia, že sú adoptovaní. Ich biologickým otcom je Evelio Thanatos, odborník na výskum kmeňových buniek. Po príjazde na odľahlý ostrov Ork bratia zistia, že majú ďalších troch súrodencov – veľmi neortodoxných… Ako skultivovať trio neotesaných buranov, ktorí chodia spať so sliepkami a vyhľadávajú bitky?



Dedo je lotor


Jason Kelly (Zac Efron) má pred sebou skvelú budúcnosť. Je na najlepšej ceste stať sa partnerom v prestížnej advokátskej kancelárii a o týždeň si berie za manželku dcéru svojho šéfa. Dobre vychovaný mladý muž však neuvážene súhlasí, že odvezie svojrázneho starého otca Dicka (Robert De Niro) na jarné prázdniny... ...a svadba je zrazu v nedohľadne. Divoké študentské večierky, barové bitky a nikdy nekončiace karaoke noci si Dick vychutnáva plnými dúškami a Jason sa chtiac-nechtiac vezie s ním. Keď sa najlepšia party ich života blíži ku koncu, dedo s vnukom zistia, že napriek tomu, že sú tak rozdielni, ich predsa len niečo spája.



Zdroj: moviemania.sk

ODPORÚČAME AJ:
Titulnú pieseň k veľkofilmu Lída Baarová naspievala Lucie Bílá
LIKE DŇA: Google Street View v miniverzii
Brit Awards 2016: Títo umelci sú nominovaní
Filmy Davida Lyncha otvárajú priestor pre nekonečné množstvo otázok
Ste pripravená na jar? Vieme, čo bude trendy

Komentáre