Hudba a film

Kino novinky týždňa: Modelka Eva Herzigová v modernej love story

"Rozprávkár hovorí jedinečný, ale svojim spôsobom mnohými z nás prežívaný "banálny" príbeh. "

Webmagazin.sk, 12. novembra 2014 10:00
Foto: continental-film.sk


Príbeh muža medzi dvomi ženami, príbeh o vášni, túžbe, podvode, klamstve a večnom odpustení. Vzhľadom k tomu, že pôvodná kniha Barbary Nesvadbovej pracovala predovšetkým s emotívnou rovinou, pre film bolo nutné nájsť nosný príbeh.

Rozprávkar


Scenár filmu Rozprávkar napísal na motívy veľmi úspešnej knihy Barbary Nesvadbovej Marek Epstein, v hlavných úlohách sa stretnú Jiří Macháček, Aňa Geislerová a prvý krát v českom filme hviezda svetového modelingu Eva Herzigová. "Rozprávkár" tak ponúkne svojmu divákovi skutočne mimoriadnu autorskú kombináciu. Autorka knižnej predlohy Barbara Nesvadbová patrí dlhodobo medzi najpredávanejšie české spisovateľky so širokou čitateľskou základňou.



Jimmyho tančiareň


Pred vypuknutím Írskej občianskej vojny otvoril oddaný a odvážny aktivista Jimmy Gralton na írskom vidieku tanečnú sálu, kde sa ľudia mohli vzdelávať, zabávať, diskutovať, športovať a najmä tancovať. Popularita Jimmyho tančiarne rástla a postupne sa stala miestom revolučných myšlienok, rozvíjania talentov, slobody a splnených snov. Jej voľnomyšlienkárska reputácia však upútala pozornosť štátu a cirkvi, čo prinútilo Jimmyho utiecť z krajiny a preslávenú tančiareň zavrieť.

Po desiatich rokoch neustáleho cestovania sa Jimmy vracia do rodného Írska, kde se však znovu stretáva s chudobou, obmedzovaním osobnej slobody i kultúry. S podporou jeho prvej lásky sa rozhodne svoju slávnu tančiareň znovu otvoriť a opäť dať ľuďom nádej snívať. Bez ohľadu na to, čo to môže spôsobiť.



Železné srdce


Drsná vojnová dráma v hlavnej úlohe s Bradom Pittom od režiséra snímok Patrola a Králi ulice sa odohráva v apríli 1945. Zatiaľ čo sa spojenecká armáda pokúša o finálnu ofenzívu na európskom fronte, seržant Warddady (Brad Pitt) sa ujíma velenia tanku M4 Sherman, nazývaného Fury, a vydáva sa s päťčlennou posádkou na osudnú misiu priamo do svárov nepriateľa. Tvárou v tvár početnej presile a s nedostatočnou zásobou munície je Warddady odhodlaný preniknúť až do srdca nacistického Nemecka a za každú cenu bojovať až dokonca.



ODPORÚČAME AJ:
Kino novinky týždňa: Zachráni najodvážnejšia misia v histórii ľudstvo?
Úžasné filmové triky v novom Draculovi, Darcovi a Labyrinte
Svet spozná muža, ktorý zabil Usámu bin Ládina
Kino novinky týždňa: Odhaľte najväčšiu záhadu života
Nekonečná láska: Týchto päť filmov by mal vidieť každý romantik

Komentáre