Hudba a film

Kino novinky týždňa: Oscarový herec vo filme Teória všetkého

"V priebehu tohto týždňa sa v losangeleskom divadle Dolby Theater odovzdávali Oscary. Jedného si odniesol aj herec Eddie Redymayne z filmu Teória všetkého."

Matej Martinček, 25. februára 2015 10:00
Snímka z filmu Teória všetkého Foto: csfd.cz
Opäť sme pre vás pripravili novinky z filmového sveta. Po úspešnom rozdávaní Oscarov, zavítali známe tváre do tohtotýždňových kino noviniek.

Focus


Will Smith stvárňuje Nickyho, ostrieľaného podvodníka, ktorý sa zapletie so svojou “žiačkou” Jess (Margot Robbie). Pri výučbe dôležitých trikov sa mu Jess dostane pod kožu a on sa rozhodne všetko náhle ukončiť. O tri roky neskôr sa kedysi neskúsená – teraz už dokonalá femme fatale objaví v Buenos Aires na nebezpečnom pretekárskom okruhu. Najnovšie Nickyho riskantné plány sa jej podarí prekaziť… a skúseného podvodníka tak odstaviť z hry.
Trailer k filmu Focus

Ghoul


Ghoul rozpráva o trojici filmárov, ktorí sa vyberú na Ukrajinu s cieľom nakrútiť unikátny dokument o mieste, kde prišlo za veľmi podivných okolností ku kanibalizmu. Ich pátranie sa nečakane začína prepájať s príbehom kanibala Andreja Čikatila a odhaľujú sa znepokojujúce skutočnosti. Spoločne s miestnou tlmočníčkou, sprievodcom a jasnovidkou sa snažia odhaliť tajomstvo domu, kde sa to všetko odohralo.

V opustenom dome uprostred ukrajinských lesov sa ale z filmárov a ich doprovodu stanú väzni. Zo zámeru nakrútiť dokument sa stane desivý boj o život - nikto ale netuší, kto je TAM VONKU.
Trailer k filmu


Teória všetkého


Príbeh začína v roku 1963, kedy má dvadsaťjedenročný Stephen Hawking, študent kozmológie na Cambridge, našliapnuté ku skvelej budúcnosti. Spolužiaci aj profesori ho úplne zbožňujú, rovnako ako krásna Jane, ktorá na tej istej škole študuje umenie. On na oplátku zbožňuje ju. Keď však v osobnom aj v profesijnom živote stojí na pomyselnom vrchole, zažije nemilosrdný pád. Doslova.

Lekárske vyšetrenia po jednom z mnohých jeho ,,nešikovných“ pošmyknutí, vyriekne drsnú diagnózu- neliečiteľné postupné ochrnutie nervového systému, ktorý do dvoch rokov skončí smrťou. Lenže Jane a Stephen sa osudu vzoprú. Vezmú sa a snažia sa viesť normálny život. On si chorobu nepripúšťa a dokončuje si doktorát. Ona ho všemožne podporuje, často až za hranicou sebaobetovania. Čím viac sa blíži predpokladaný koniec, tým hektickejšie sa obaja snažia žiť.

Trailer k filmu Teória všetkého

Zoran, môj synovec idiot


Paolo je cynický Talian, ktorý sa od rána do rána nalieva vínom a keď sa nenalieva, sleduje svoju bývalú ženu. Jedného dňa zdedí slovinský poklad – synovca Zorana. Šestnásťročný outsider toho síce veľa nenarozpráva, ale má výnimočné nadanie – vie hádzať šípky. Paolo by to rád využil vo svoj prospech.

Slovincova prítomnosť zmení nie len zabehnutý poriadok v malom meste, ale aj strýkov stereotypný a citovo vyprázdnený život. Cynická komédia kritizuje svojráznu náturu obyvateľov malého talianskeho regiónu a stavia proti sebe dva ľudské archetypy, ktoré si sú najskôr veľmi vzdialené, ale pod vzájomným pôsobením sa začnú meniť a zbližovať.
Trailer k filmu Zoran, môj synovej idiot


Sex, drogy a dane


Sex, drogy a dane rozpráva príbeh o veľkolepom priateľstve medzi dvoma neslávne známymi a provokatívnymi postavami modernej dánskej histórie: pravicovo-orientovaným právnikom a neskôr kontroverzným politikom, ktorý bojoval za radikálne zníženie daní, a milionárom, verejným provokatérom a tzv. “kráľom cestovného ruchu“. Príbeh je nakrútený podľa skutočných udalostí a divákom približuje doteraz neznáme fakty o týchto dvoch dánskych spoločenských ikonách – ako sa stali tým, čím boli, a ako sa vzájomne podporovali, ale aj oponovali v ich vlastných životných hodnotách. Dokázali si život “užívať“ naplno, bojovať za svoje ideály a za novú víziu pre spoločnosť. Polovica Dánska ich milovala, druhá ich nenávidela, čo bolo dovtedy pre dánsku spoločnosť nevídané.

Trailer k filmu Sex, drogy a dane


ODPORÚČAME AJ:


BERLINALE: Zlatého medveďa získal iránsky režisér Džafar Panahí
Spevák skupiny No Name Igor Timko sa objaví na scéne SND
Imagine Dragons vydali album Smoke + Mirrors
Katy Perry žiarila medzi hviezdami na Grammy Awards 2015
Kino novinky týždňa: Túžba a vášeň vo filme Päťdesiat odtieňov sivej

Komentáre