Hudba a film

Kino novinky týždňa: Francúzska vojnová dráma vás zanesie do roku 1944

"Kino novinky sa vracajú s novou drámou o druhej svetovej vojne s názvom Diplomacia."

Matej Martinček, 15. apríla 2015 11:00
Andre Dussollier (vpravo) - herec vo filme Diplomacia. Foto: TASR

Vzkriesenie démona


Skupina vedcov sa snaží posunúť poznanie až na samotnú hranicu božstva a získať nepredstaviteľnú možnosť priviesť späť k životu mŕtve telo. Zatiaľ čo Ježiš si vzkriesením Lazara vydobyl vieru svojich nasledovníkov, vedecký experiment narazí na úplne opačné sily a jeho následky sa ponesú v znamení skazy. Prvý pokus skupiny mladých vedcov oživil mŕtveho psa, pri jeho opakovaní sa však veci zvrtnú a po zásahu elektrinou jedna z členiek tímu zomrie. V chvíľkovom šoku sa ostatní rozhodnú vyskúšať svoj zázrak na ľudskom tele. „Netušíte, čo ste urobili,“ povie Olivia Wilde v hlavnej role tesne po svojom vzkriesení. Spolu s ňou totiž ožilo aj zlo nadpozemských parametrov a ďalej už bude hovoriť len jeho hnev.
Zdroj:Bontonfilm

Trailer k filmu

Zdroj:Youtube.com

Pieseň mora


V bájnej krajine starých Keltov žije na osamelom majáku otec s dcérou a synom. Život celej rodiny sa obráti hore nohami vo chvíli, keď sa ukáže, že malá dcérka Saoirse je poslednou z tuleních víl. Jedine ona totiž môže piesňou zachrániť všetky rozprávkové bytosti, ktoré premenila na kameň čarodejnica Macha. Po vysoko oceňovanej rozprávke Brendan a tajomstvo Kellsu prichádza írsky režisér Tomm Moore s ďalším kúzelným príbehom v celovečernom filme. Nádherne a tradične animovaný svet keltských mýtov a silné rozprávanie o sile materskej a súrodeneckej lásky vyniesol mladému režisérovi nie len porovnanie s najväčšími majstrami animovaného filmu, ale tiež už druhú nomináciu na Oscara. Premiéru mala 6. septembra 2014 na MFF Toronto.
Zdroj:Asfk.sk

Trailer k filmu

Zdroj:Youtube.com

Diplomacia


Spojenci vstupujú do Paríža 25. augusta 1944. Krátko pred úsvitom sa nemecký vojenský miestodržiteľ Paríža Dietrich von Choltitz chystá vykonať krutý príkaz Adolfa Hitlera, a to vyhodiť do povetria pýchu všetkých Francúzov – hlavné mesto Paríž. Všetky mosty a historické budovy sú už podmínované, no Paríž stále stojí a vyčkáva. Z akého dôvodu Dietrich von Choltitz odmieta splniť Führerov príkaz, aj napriek jeho bezhraničnej vernosti Nemeckej ríši? Má v tom prsty švédsky konzul v Paríži Raol Nordling alebo sám generál mení názor?
Zdroj: Filmeurope

Trailer k filmu

Zdroj:Youtube.com

ODPORÚČAME AJ:


BERLINALE: Zlatého medveďa získal iránsky režisér Džafar Panahí
Spevák skupiny No Name Igor Timko sa objaví na scéne SND
Imagine Dragons vydali album Smoke + Mirrors
Katy Perry žiarila medzi hviezdami na Grammy Awards 2015
Kino novinky týždňa: Túžba a vášeň vo filme Päťdesiat odtieňov sivej

Komentáre