Hudba a film

KINO NOVINKY TÝŽDŇA: Nočná hra a Pračlovek

"Tento týždeň si môžete pozrieť v kine tieto premiéry. "

Webmagazin.sk, 22. februára 2018 8:00
Záber z filmu Nočná hra. Foto: Continental film

Nočná hra


Každý týždeň Max a Annie organizujú zábavný „herný“ večer. Maxov charizmatický brat Brooks však pripraví tentoraz hru, akú ešte nezažili - riešenie záhadnej vraždy, pričom nezabudne ani na falošných gangstrov a federálnych agentov. Takže aj Brooksov únos je súčasťou hry... alebo nie? Keď sa šesť súťažechtivých hráčov rozhodne vyriešiť prípad a vyhrať HRU, postupne zistia, že ani táto „hra“, ani Brooks, nie sú úplne tými, čo si mysleli. Počas jednej chaotickej noci sa priatelia ocitnú až po uši v deji a každé nové zistenie obráti ich situáciu hore nohami. HRA nemá pravidlá, ani body a hráči netušia, kto ju ešte zdieľa s nimi...


Pračlovek


Príbeh animovanej komédie Pračlovek sa odohráva v dávnej dobe, keď po našej Zemi ešte putovali mamuty a ľudia si vážili svoje rodné jaskyne. Britské štúdio Aardman Animations na čele s oscarovým režisérom Nickom Parkom po filmoch ako Slepačí úlet, Wallace a Gromit a Ovečka Shaun prichádza s filmom o stretnutí civilizácií. Zvíťazí doba kamenná alebo bronzová?


The Post: Aféra v Pentagone


Keď vláda klame, noviny sa musia postaviť na stranu pravdy. Aféra v Pentagone je napínavou drámou z prostredia najvyšších politických kruhov USA. Rozpráva skutočný príbeh Kay Grahamovej (Meryl Streep), vydavateľky The Washington Post, a jej vedúceho redaktora Bena Bradleeho (Tom Hanks), ktorí sa pustia do boja s vládnou mašinériou. Chcú zverejniť exkluzívny materiál odhaľujúci fakty, ktoré americká vláda pred verejnosťou ukrývala takmer tri desaťročia. V nerovnom súboji obaja riskujú nielen svoje kariéry, ale aj osobnú slobodu, aby pomohli vyniesť na svetlo dlho utajovanú pravdu o tzv. Pentagon Papers.


Večne tvoja neverná


Josef (Saša Rašilov) a Miluška (Lenka Vlasáková) sú manželia snáď celú večnosť. Josef svoju ženu síce miluje, ale tiež má slabosť pre krásne ženy. A tak sa občas s niektorou spriatelí o niečo viac. Miluška ako bývalá telocvikárka svojho manžela a ich dospievajúcu dcéru neúnavne zahŕňa neutíchajúcou starostlivosťou a terorom zdravého životného štýlu.

Ich manželstvo, a tiež Josefovo momentálne krachujúce nakladateľstvo, sa pomaly rúti do záhuby.

Do toho prichádza Josefova teta Marta (Vilma Cibulková), skúsená psychologička z manželskej poradne. Rodinu svojho synovca sa rozhodne zachrániť veľmi originálnym spôsobom. Musia sa rozviesť. Nie iba tak na oko, ale na základe vážneho dôvodu. Marta im naordinuje neveru. Musia sa pristihnúť in flagranti. Bláznivá hra môže začať.


Miami


Angela - tá staršia - je tanečnicou veteránkou, ktorú raz po jednom vystúpení osloví jej mladšia nevlastná sestra Anna, s ktorou sa roky nevideli. Ich prvé stretnutie má dramatickú atmosféru, lebo Angelu práve napadne chlapík z gangu, ktorému dlží peniaze – Anna jej zachráni život a táto udalosť ich naštartuje na útek, pri ktorom sa snažia spolu zarobiť tancom peniaze, aby vrátili dlh.



Komentáre