Hudba a film

Kino novinky týždňa: Danny Collins, V hlbinách a Mimoni prichádzajú

"Tento týždeň sa môžete tešiť na viaceré premiérové filmové lahôdky."

Webmagazin.sk, 24. júna 2015 8:00
Záber z filmu V hlbinách. Foto: moviemania.sk

V hlbinách


Na začiatku 80. rokov sa v Nórsku rozmohol doslova ropný boom. Nové náleziská ropy a plynu poskytovali netušené možnosti a bohatstvo, ktoré sa zodpovedné úrady snažili vyťažiť z 500 metrovej hĺbky Severného mora. Petter, profesionálny potápač, a jeho brat Knut majú potrebnú disciplínu, silu a odvahu, aby sa vydali na najnebezpečnejšiu misiu na svete - na dno Severného mora. Avšak neočakávaná tragická nehoda všetko zmení. Petter je vyslaný na riskantnú cestu, na ktorej stráca prehľad o tom, kto ťahá za jeho nitky osudu a postupne zisťuje, že táto misia je nad jeho sily a že v stávke je jeho život.


Danny Collins


Film natočený podľa skutočnej udalosti, kde starnúca rocková hviezda sa rozhodne zmeniť svoj život, keď objaví starý 40-ročný list ktorému adresoval John Lennon.


Dáma v zlatom


Film Dáma v zlatom rozpráva pozoruhodný skutočný príbeh ženy, ktorá sa rozhodla dosiahnuť spravodlivosť a za každú cenu bojovať o dedičstvo, ktoré jej rodine právom patrilo. Šesťdesiat rokov potom, čo bola nútená utiecť počas druhej svetovej vojny z milovanej Viedne, sa Maria Altmannová (Helen Mirren) sa rozhodne získať späť rodinný majetok zhabaný nacistami. Patria k nemu aj umelecké diela nevyčísliteľnej hodnoty, medzi inými aj slávny Portrét Adele Bloch-Bauerovej I od Gustava Klimta, ktorý sa stal národným pokladom.

Za svojho právneho zástupcu si vyberie nie veľmi skúseného, ale o to odvážnejšieho mladého muža Randyho Schönberga (Ryan Reynolds). Spolu sa pustia do zdĺhavého a náročného súdneho sporu s rakúskou vládou a Najvyšším súdom USA, ktorý sa napokon stane jedným z najznámejších reštitučných sporov v histórii.


Mimoni


Zamysleli ste sa niekedy nad tým , prečo vlastne tí žltí a neskutočne roztomilí Mimoni dobrovoľne slúžili Gruovi, zloduchovi s veľkým Z? Odpoveď prináša animovaná komédia Mimoni, ktorá z nich konečne a predovšetkým úplne zaslúžene robí hlavné postavy ich filmu.

Odpoveď na vyššie uvedenú otázku nájdete hneď v úvode, ktorý mapuje historický vývoj Mimoňov. Predstavte si, že títo dobráci od kosti, vidia najväčší zmysel v tom, že slúžia najväčšiemu darebákovi široko ďaleko. Kedykoľvek o svojho pána prišli, častokrát aj vlastnou zásluhou, hneď si hľadali nového. A takto to išlo storočia, od Tyranosaura Rexa, cez Drakula a cisára Napoleona až do okamihu, kedy žiadneho nového nadriadeného nemohli nájsť a upadli do hlbokej depresie. Tú zvýraznila aj skutočnosť, že v tom období žili v zemi večného snehu a ľadu.


Misia: Prezident


Mladý chlapec, ktorý táboril v lese, pomáha pri zachráne prezidenta Spojených štátov, keď Air Force One bol zostrelený v blízkosti jeho táboriska.

Zdroj: moviemania.sk

ODPORÚČAME AJ:
A. NELLIS: Pravda je niečo, čo sa stáva veľmi relatívnym
Pac-Man ide do kín, pozrite si nový trailer
STAŠOVÁ O FILME ŽIVOJ JE ŽIVOT: Ctím nohavice, ctím mužov
Najoceňovanejší slovenský režisér Barabáš prináša film Suri
Kino novinky týždňa: Tomorrowland je film plný záhad a tajmostiev

Komentáre