Hudba a film

Kino novinky týždňa: Celosvetový fenomén Star Trek je opäť v kinách

"V novom dobrodružstve sa posádka Enterprise vydá až za hranice známeho sveta, kde narazia na nového nepriateľa."

Webmagazin.sk/TASR, 19. augusta 2016 15:00
Star Trek: Do neznáma Foto: TASR/AP

Star Trek: Do neznáma


Star Trek: Do neznáma je ďalší diel celosvetového fenoménu, ktorý stvoril Gene Roddenberry a v roku 2009 redezignoval J. J. Abrams. V čele vesmírnej lode U. S. S. Enterprise a jej statočnej posádky sa teraz ocitne režisér Justin Lin (séria Rychlo a zbesilo). V novom dobrodružstve sa posádka Enterprise vydá až za hranice známeho sveta, kde narazia na nového nepriateľa, ktorý ju i celú Federáciu vystaví dosiaľ nevídanej skúške.


Vojnoví psi


Film nakrútili podľa skutočného príbehu dvoch priateľov, čerstvých dvadsiatnikov žijúcich počas vojny v Iraku v Miami Beach, ktorí sa rozhodli naplno využiť málo známu vládnu iniciatívu umožňujúcu malým firmám uchádzať sa o zákazky americkej armády. Napriek skromnému začiatku začali onedlho zarábať veľké peniaze a žiť na vysokej nohe. Situácia dvojici hlavných hrdinov prerastie cez hlavu vo chvíli, keď sa im podarí získať objednávku v hodnote 300 miliónov dolárov na dodávky zbraní afganskej armáde, ale ako neskôr vyjde najavo, obchod, do ktorého sú zapletení niekoľkí veľmi pochybní ľudia, nemá s americkou vládou vôbec nič spoločné.


Strašidlá


Komédia o strašidelnej rodine lesného muža „hejkala“ Huga, ktorá sa nechce vysťahovať zo svojho domu a je prinútená adaptovať sa do bežného života obyčajných smrteľníkov. To sa však stane v momente, keď si rodina musí nájsť prácu, začať platiť nájomné a chodiť do školy. Tak totiž znel ortieľ, vynesený prísnym úradníkom Patočkom.


Lily Lane


Najnovší film Lily Lane zázračného dieťaťa maďarského filmu Benceho Fliegaufa je enigmatickou cestou do hlbín detstva a pamäte, v ktorej epicentre stojí Rebeka a jej malý syn Dani. Motívy rozvodu, úmrtia a opätovných stretnutí majú v tomto evokatívnom filme rovnako dôležitú funkciu ako strašidelné rozprávania a nezvyčajne ponurá fantázia, v ktorej čas a priestor navzájom splývajú. Lily Lane je asociatívna klaustrofobická dráma o tom, ako dieťa naozaj počúva a aktívne pretvára to, čo mu dospelí rozprávajú.


Zdroj: moviemania.sk

ODPORÚČAME TIEŽ:
Skupina Green Day prichádza s novým singlom Bang Bang
Kino novinky týždňa: Matky rebelky si konečne začnú užívať
Jana Kirschner pridáva na jesennom turné druhý koncert v Bratislave
Hlavnú úlohu v Zozn@mke dostal Jiří Langmajer ako darček k 50-ke
Led Zeppelin pripravujú reedíciu záznamu The BBC Sessions

Komentáre