Hudba a film

KINO NOVINKY TÝŽDŇA: Spojenci, Posledná kapitola aj Posledný kráľ

"Tento týždeň si môžete pozrieť v kine tieto premiéry."

Webmagazin.sk, 26. januára 2017 8:00
Záber z filmu Spojenci Foto: Cinemart SK

Spojenci


Keď máte v rámci vojenskej operácie predstierať, že tajná agentka, ktorú ste práve stretli, je vaša manželka, nemala by byť krásna. Mohlo by to mať ďalekosiahle následky… Nielen pre dvoch ľudí, ale pre celý svet. Oscarový režisér Robert Zemeckis, tvorca Forresta Gumpa, vrhol Brada Pitta a Marion Cotillard do sveta, v ktorom môže láska skončiť vlastizradou.


Resident Evil: Posledná kapitola


Šiesta a posledná časť kultovej filmovej série Resident Evil. Osud ľudstva visí na vlásku, preživšia Alice sa musí vrátiť na miesto, kde sa to všetko začalo - Raccoon City, v ktorom Umbrella Corporation naberá svoje sily na posledný úder proti posledným preživším apokalypsy. Alice sa spojí so starými priateľmi proti horde nemŕtvych a nových monštier a púšťa sa do najťažšieho dobrodružstva, aby sa pokúsila odvrátiť zánik ľudstva.


Divoké vlny 2


Tučniaky už zase menia zavedené pravidlá, venujú sa surfovaniu a trávia čas na pláži. Možno nie úplne všetci, ale celkom iste mladý tučniak Cody, ktorý sa vo filme Divoké vlny stal prekvapivým šampiónom v surfovaní, sa teraz vracia v novej animovanej komédii Divoké vlny 2. A zase vo veľkom štýle - na surfe!


Posledný kráľ


Výpravná historická dráma o dvojici mužov, ktorí majú v rukách budúcnosť nórskeho kráľovstva – malého dediča trónu, ktorého musí uchrániť pred neľútostnými vrahmi.


Paterson


Paterson je vodič autobusu v rovnomennom mestečku Paterson. Každý Patersonov deň je zdanlivo rovnaký ako ten predošlý: prechádza trasou svojej linky, pozoruje mesto ubiehajúce pred čelným sklom a počúva úryvky rozhovorov. Píše si básne do zošita, ide na prechádzku so psom, zastaví sa v bare vždy len na jedno pivo a prichádza domov za svojou ženou Laurou. Život Laury je pravým opakom – všetko v ňom sa neustále mení a každý deň prináša nové sny a nápady. Paterson a Laura sa navzájom milujú a podporujú: on jej pomáha realizovať najnovšie plány, ona obdivuje jeho básnické nadanie. Film je príbehom víťazstiev a porážok všedného dňa a krásy, ktorá sa skrýva aj v tých najmenších detailoch.


Kráľovná Kristína


Príbeh švédskej kráľovnej Kristíny, ktorá nastúpila na trón vo veku šiestich rokov, je portrétom extravagantnej mladej ženy, ktorá sa vzpierala tradícii i konvenciám a popritom zmenila beh dejín. Mladá žena vzdorujúca konzervatívnym silám brániacim pokroku sa rozhoduje medzi rozumom a citom, medzi kvalitným moderným vzdelaním a anachronickým svetom štátnických povinností - medzi úchvatnosťou svojej mysle a nezrozumiteľnými túžbami svojho tela.


Chlapci


Kim, Momo a Bella sú kamarátky, ktoré majú problémy so školskou šikanou. Útočiskom sa im stane záhradný skleník, kde sa jedného dňa dostanú k semienku, z ktorého cez noc vyrastie tajomná kvetina. Keď sa rozhodnú ochutnať nektár z jej bobúľ, netušia, že ich rastlina dokáže premeniť na chlapcov. Kúzlo však môže trvať len jednu noc… Magická gender rozprávka nápadito aktualizuje príbeh o dospievaní a ukazuje ako môže moment sebauvedomenia náhle obrátiť náš život hore nohami.


Miluji tě modře


Romantická komédia o zamilovanom maliarovi, peknom dievčati, žiarlivom vrhačovi nožov, jednom zničenom obraze… a láske v modrom.


ODPORÚČAME AJ:
KINO NOVINKY TÝŽDŇA: Assassin´s Creed a La La Land
KINO NOVINKY TÝŽDŇA: Boj o prežitie, príbeh bígla aj veľký experiment
KINO NOVINKY TÝŽDŇA: Do kín prichádza očakávaný film Všetko alebo nič

Komentáre