Hudba a film

KINO NOVINKY TÝŽDŇA: Boj o prežitie, príbeh bígla aj veľký experiment

"Tento týždeň si môžete pozrieť v kine tieto premiéry."

TASR, 5. januára 2017 8:00
Záber z filmu Pasažieri. Foto: Itafilm


Pasažieri


Jennifer Lawrence (Aurora) a Chris Pratt (Jim) sa predstavia ako dvaja pasažieri vesmírnej lode, ktorej cieľovou destináciou je planéta, na ktorej by mali začať nový život. V momente, keď ich hibernačná kója za záhadných okolností prebudí o 90 rokov skôr, ako loď dosiahne svoj cieľ, stáva sa z rutinnej misie súboj o prežitie. Jim a Aurora snažia vyriešiť záhadu poruchy, ktorá ich prebudila a navyše zisťujú, že medzi nimi vzniká niečo viac ako priateľstvo.


Veľký čínsky múr


Dej filmu nás zavedie k slávnemu Veľkému činskemu múru v 15. storočí počas jeho výstaby. Stretávame sa s britskými bojovníkmi, ktorí zisťujú že za uponáhľanou stavbou masívneho múru nie je len ochrana pred Mongolmi, ale i niečo neľudského a oveľa nebezpečnejšieho.


Temná strana mesiaca


Úspešný právnik Urs je príkladom a hviezdou svojej profesie. Má krásnu kariéru, krásnu a perfektné ženu, krásne a drahé auto, konto naplnené peniazmi. Samovražda jeho kolegu s ním ale otrasie, veď on tiež žil takto skvelý život. Stretáva krásnu dievčinu, ktorá vyznáva alternatívny spôsob života a zúčastní sa experimentu s halucinogénnymi hubami.

Zmena života je ale drastickejšie, než sa dalo čakať. Drogový experiment v ňom uvoľní surové ľudské pudy a na povrch sa dostane jeho odvrátená strana. Ursa ovládne potlačovaná agresivita a dostane sa úplne mimo kontroly. Civilizovaný právnik sa premení v človeka hnaného inštinkty a v nevypočitateľného zabijaka. Uteká do lesov, na stope už mu je ale polícia a tiež pomstychtivý protivník.


Ozzy


Ozzy je priateľský pes bígl, ktorý žije idylickým životom v rodine Martinsovcov. Jeho majitelia sa ale musia presunúť za pracovnými povinnosťami do Japonska. Má to jeden háčik: pes s nimi nesmie cestovať...
Martinsovci sa teda rozhodnú, že Ozzyho dajú do luxusného hotela pre psíkov. Hotel nesmie honosné meno Modrá zátoka. Po odchode rodiny však Ozzy zistí, že toto „perfektné“ miesto je len zásterkou jeho majiteľa. Práve ten vozí psov do skutočnej Modrej zátoky, čo je vlastne väzenie pre psov, ktoré zároveň aj psi riadia.

Ozzy sa rozhodne naplánovať útek a v štichu nenechá ani svojich nových psích priateľov Chestera, Fronkeho a Doca. Z väzenia sa musí utiecť nenápadne, ale hlavne rýchlo a chlpato!


ODPORÚČAME TIEŽ:
Aký bol rok 2016 pre Petra Jandu, Simu Martausovú či kapelu Slza?
Skupina Jethro Tull príde vo februári do Košíc
David Koller a priatelia sa predstavia v slovenských kluboch
VIDEO: Keď idú muži s deťmi na chalupu. Prichádza seriál Prázdniny

Komentáre