Hudba a film

KINO NOVINKY TÝŽDŇA: Assassin´s Creed a La La Land

"Tento týždeň si môžete pozrieť v kine tieto premiéry."

TASR, 29. decembra 2016 8:00
ASSASSIN´S CREED Foto: cinemart.sk


Assassin´s Creed


Callum Lynch (Michael Fassbender) vďaka revolučnej technológii odhaľuje vo svojej DNA genetické spomienky svojho prapredka Aguilara žijúceho v 15. storočí. Čoskoro zisťuje, že i on sám patrí k tajnej organizácii Asasinov, ktorá sa zaviazala chrániť slobodnú vôľu ľudstva. Callum sa pokúsi získať neuveriteľné schopnosti a znalosti svojho predchodcu, aby sa mohol postaviť spoločenstvu dnešných Templárov rovnako ako jeho predchodca v minulosti.


La La Land


V srdci Los Angeles servíruje ctižiadostivá herečka Mia (Emma Stone) kávu medzi konkurzmi filmových hviezd, zatiaľčo jazzový hudobník Sebastian (Ryan Gosling) si musí vystačiť s hraním na klavír v ošumelých baroch. Dvojica sa spolu zoznámi a obaja sa do seba zamilujú, avšak ak si budú chcieť udržať nádej na splnenie svojich snov, môže to pre ich vzťah mať fatálne následky.


V pasci


Detská psychologička Mary Portman (Naomi Watts) prišla pri tragickej automobilovej nehode o manžela. Jej syn Stephen síce nehodu prežil, ale zostal vo vegetatívnom stave upútaný na lôžko. Pre Mary sa život zmenil v nepretržitú starostlivosť o paralyzované dieťa. V jej veľkom dome uprostred lesov v nej narastá pocit samoty a izolácie.

Všetko zmení príchod nového pacienta. Malý chlapec Tom sa po smrti matky uzavrel do seba. Mary sa rozhodne zobrať Toma v rámci liečby k sebe domov. Uprostred zúriacej snehovej búrky však chlapec z domu zmizne. Šanca, že prežil vonku mrazivú noc, je nulová.

Mary si je však istá, že Toma vo svojom dome niekoľkokrát uvidela. Z miestností sa ozývajú zvláštne zvuky, v dome sa začínajú diať čudné veci. Niekto alebo niečo ju ohrozuje. Mary a Stephen už nie sú vo svojom domove v bezpečí. S narastajúcou hrôzou nadobúda Mary presvedčenie, že ju prenasleduje duch mŕtveho chlapca…

ODPORÚČAME AJ:
Do slovenských kín vstúpila americká dráma James White
Titulnú pieseň k sci-fi Pasažieri nahrali Imagine Dragons
CHLUMSKÝ: Inšpektor Max je skutočne zvláštny úkaz, Kukura je zjavenie
KINO NOVINKY TÝŽDŇA: Akcia Arktída a hviezdny taxík prichádzajú
Bestseller Evity Urbaníkovej má filmovú podobu. Pozrite si trailer

Komentáre