Hudba a film

KINO NOVINKY TÝŽDŇA: Akcia Arktída a hviezdny taxík prichádzajú

"Tento týždeň si môžete pozrieť v kine tieto premiéry."

TASR, 24. novembra 2016 8:00
Akcia Arktída Foto: filmeurope.sk

Akcia Arktída


V snahe stretnúť sa s otcom v južnom Nórsku sa trinásťročná Júlia a jej osemroční súrodenci - dvojičky Ida a Sindre – schovajú v helikoptére, ktorá však musí náhle počas letu zmeniť smer. Po tom, čo deti vystúpia a vrtuľník odletí, zistia, že sa ocitli na opustenom ostrove v arktickej časti Nórska. Podarí sa Júlii v drsnej krajine mrazu a voľne žijúcich zvierat zužitkovať svoju vynaliezavosť a zachrániť ich všetkých troch?


Vtedy v raji


Film na motívy rovnomenného románu spisovateľa a scenáristu Josefa Urbana Vtedy v raji, ktorý sa natáčal aj vo Vysokých Tatrách, rozpráva o osudovej láske, nezlomnom priateľstve a vzťahoch českých a nemeckých horolezcov, do ktorých osudovo zasiahla ťažká vojnová doba Protektorátu.

Legendárny, mýtmi opradený a vo svojej dobe najlepší český horolezec Josef Smítka (Vavřinec Hradílek) odmietol nastúpiť k totálnemu nasadeniu v Ríši a niekoľko rokov sa pred nemeckými úradmi a gestapom skrýval v skalnom meste Hruboskalska, podporovaný kamarátmi z radov českých a nemeckých horolezcov. Joska na svojej ceste za slobodou prekročil hranice možností nielen v skalách, ale i v živote. Stal sa legendou pre svoj nezlomný postoj k partii kamarátov, vysnívanej žene a hlavne preto, že sa nikdy nesklonil pred okupačnou mocou.



Hviezdny taxík


Dobrodružstvo malého Huga a roztržitého taxikára Peppina na ceste nebezpečným vesmírom. Hugo cestou zo školy narazí na Peppina a jeho kozmickú loď Hviezdny taxík. Peppino ho zoberie na nádhernú kozmickú jazdu a vyrozpráva neuveriteľný príbeh o tom, ako sa stal intergalaktickým taxikárom a ako stretol svojho prvého mimozemského pasažiera.


Nočné zvieratá


Režisér Tom Ford (Single Man) natočil film, ktorého príbeh sa odohráva v dvoch rovinách. V jednej sledujeme Suzan (Amy Adams) a jej bývalého muža, spisovateľa Tonyho (Jake Gyllenhaal), ktorý jej priniesol svoj nový rukopis, aby si jej prečítala. V druhej rovine sa odohráva príbeh tejto knihy, ktorej dej začína postupne ovplyvňovať Suzanin život.


Finále


Pred 40. rokmi sa Československo stalo majstrom Európy. Majstri z Belehradu 1976 boli hrdinovia mnohých detských snov a bola to veľká sláva. Fenomén. Čo z neho zostalo?

Vtedy oslavovaní hrdinovia, dnes obyčajní muži, spomienky a blednúca sláva, ktorá stráca s pamäťou tých, ktorí to s nimi prežívali. Pamäť nám oživí zaujímavý a divácky príťažlivý autentický dokument o futbale a futbalistoch, hlavne o ich osudoch.

Film rozpráva príbeh o dnešných hrdinoch, slovenských reprezentantoch, ktorí postúpili na ME. O ich vzájomnej, možno nemilosrdnej konfrontácii, spôsobe myslenia vtedy a teraz. Niektorí z belehradských aktérov sa cítia poškodení, iní to zasa prehodia z pleca na plece, alebo budú len s úsmevom spomínať na svoju mladosť...

ODPORÚČAME AJ:
KINO NOVINKY TÝŽDŇA: Toni Erdmann a American Honey
Oheň na mori sa v kinách premieta s filmom Superbia
Pustina je seriál o tom, čo všetko môžete stratiť
KINO NOVINKY TÝŽDŇA: Louis Drax sa stretne so smrťou osemkrát
Polovičná šanca na prežitie a výlet bez cieľa. V novom filme 5 October

Komentáre