Hudba a film

Kino novinky týždňa: Hľadanie toho pravého alebo prehľadávanie skládky

"Ak vám chýba romantika, vychutnajte si ju spolu s Rosie, ak si chcete vychutnať napätie, vyberte sa na skládku v brazílskom Riu."

Webmagazin.sk, 31. decembra 2014 10:00
Záber s filmu S láskou Rosie Foto: Bonton film


Tento týždeň sa môžete tešiť na dve premiéry.

S láskou Rosie


Romantická komédia plná omylov a chýb, ktoré nám život jednoducho prináša, nech robíme čokoľvek. Rosie a Alex sú najlepší kamaráti od piatich rokov kým ich osud časom zavanie každého inam. Nemali ale zostať spolu navždy? A zistia to cez všetky svoje aféry, deti a rozvody? Akonáhle totiž dôjde na lásku a život, to správne rozhodnutie akoby ani neexistovalo.


Odpad


Hrdinami filmu Odpad sú traja chlapci, ktorých domovom je centrálna skládka v brazílskom Riu. Každý deň ju prehľadávajú v nádeji, že nájdu niečo, čo im aspoň na chvíľu zlepší život. Netušia, že už ten budúci nález ich životy nenávratne zmení. Tým mimoriadnym nálezom, ktorý Rafaela, Garda a Rata čaká, je peňaženka, ktorá obsahuje zdanlivo nesúvisiace spleť poznámok, výstrižkov a jeden kľúč. Keď sa o ňu ale začne zaujímať polícia a ponúkne ako nálezné značnú sumu, uvedomia si, že našli asi niečo dôležitého.

Rozhodnutím nevydať nález do rúk úradom sa vydajú na vzrušujúcu a dobrodružnú, ale nebezpečnú cestu, ktorej smer im bude pomáhať určovať práve obsah peňaženky. Ten totiž nie je štandardným neporiadkom, ktorý máme v peňaženke všetci, ale dômyselným kódom, ktorého rozlúsknutie môže jedného vysoko postaveného človeka poriadne klepnúť cez prsty. Aj preto polícia rozbehla tak usilovné pátranie. Aj preto jeden detektív tak usilovne hľadá Rafaela, Garda a Rata. Čím bližšie sú k rozlúšteniu záhady, tým je nebezpečenstvo väčšie. Ostatne, komu by chýbali tri chlapci, ktorí žijú na skládke?



ODPORÚČAME AJ:
Nikto nie je tým, kým sa zdá: Archa bláznov vás o tom presvedčí
Kino novinky týždňa: Hodinový manžel opravuje dámam nielen domácnosti
Hľadanie toho pravého: Niekedy to trvá celú večnosť
Titulnú pieseň k Rukojemníkovi otextoval a naspieval Milan Lasica
Trilógia Hobit by spôsobila fiktívne škody za vyše 670 miliónov eur

Komentáre