Hudba a film

Kino novinky týždňa: Hodinový manžel opravuje dámam nielen domácnosti

"Štyria hráči vodného póla sa po prehratom zápase ocitnú na dne. Aby sa zachránili, prevádzkujú pochybnú živnosť a opravujú rôznym dámam nielen domácnosti. "

Webmagazin.sk, 24. decembra 2014 10:00
Záber z filmu Hodinový manžel Foto: filmhodinovymanzel.cz


Do kín prichádza nová česká komédia. V netradičných úlohách sa v nej predstavia české a slovenské osobnosti: Boleslav Polívka, David Novotný, Eva Holubová, Zuzana Norisová, David Matásek, Simona Babčáková, Lukáš Latinák, Andrej Hryc nebo Jitka Čvančarová.

Hodinový manžel


Filmový debut divadelného režiséra a scenáristu Tomáša Svododu rozpráva príbeh štyroch priateľov, vášnivých hráčov vodného póla, ktorí spoločne prevádzkujú bazén. Ten im jedného dňa ako nevyhovujúci vypustí hygiena a štvorica sa razom ocitá doslova na dne. Jeden z nich dokonca na dne bazénu začne aj bývať, keď sa poháda s manželkou a urazený odíde z domu.

Z nedostatku príležitostí začnú podnikať ako „hodinoví manželia“ a zakrátko si nájdu klientelu medzi miestnymi dámami. Každý z nich má svoju pravidelnú zákazníčku, ale tie majú okrem opráv aj veľmi špecifické priania a potreby. To sa však pomaly prestáva páčiť partnerkám a manželkám našich hrdinov... Takto rozohraný príbeh neskôr graduje nečakanou cestou do Tatier, kde sa všetko poriadne zamotá, aby nakoniec všetko dobre skončilo s množstvom prekvapení.


Paddington


Paddington je medvedík, ktorý nosí vlnený kabát a neforemný klobúk. Jeho oblúbené jedlo je marmeláda. Napriek tomu, že žije v Londýne, pochádza z Peru. Jeho rodičia zahynuli počas zemetrasenia, keď mu bolo len pár týždňov a tak se ho ujala teta Lucy. Keď odišla do domova dôchodcov, rozhodla sa, že pošle Paddingtona (peruánskym menom Pastuso) do Anglicka.

Sedel sám na kufri , s klobúkom na hlave a lístočkom okolo krku: „Postarajte sa o tohoto medvedíka, prosím“. A tak ho našli manželia Brownovci. Vzali ho do svojej rodiny, dali mu meno podľa miesta, kde ho našli (Paddington je názov železničnej stanice) a spravili z neho dalšieho člena rodiny, v ktorej žili ešte dve deti – Jonathan a Judy a gazdiná – paní Birdová. Všetko by bolo dobré, ale len dovtedy, kým sa na scéne neobjavila riaditeľka miestneho múzea p. Milicent (Nicole Kidman), ktorá z neho chce vytvoriť preparovaný exponát.


Exodus: Bohovia a králi


V starovekom Egypte sa vládca rovnal Bohu a inak tomu nebolo ani v prípade Ramzesa (Joel Edgerton). Mocný vládca mal jediného priateľa, Mojžiša (Christian Bale), ktorý s ním vyrastal od detstva. Z priateľa sa však stal úhlavný nepriateľ, keď sa Mojžišovi zjavil ,, iný“ Boh a poveril ho neľahkou úlohou – vyslobodiť svoj ľud z egyptského otroctva a priviesť ho do zasľúbenej zeme. Byť jeho vodcom aj prorokom.

Mojžiš túto úlohu prijme. Predtým ako sa bude môcť vydať na strastiplnú cestu do novej domoviny, zažije desať egyptských rán, ktorými zošle nahnevaný Boh na Egypt útrapy, krupobitie, ničivý oheň, epidémie a smrť. Nič z toho však faraónovi Ramzesovi nezabráni v snahe Mojžiša a jeho ľud za každú cenu zastaviť a zničiť.


ODPORÚČAME AJ:
Kino novinky týždňa: Dvojka Šéfov na zabitie prináša opäť skvelý plán
Trilógia Hobit by spôsobila fiktívne škody za vyše 670 miliónov eur
Najnovší James Bond príde do kín už budúci rok, s názvom Spectre
JIŘÍ MACHÁČEK: Právo som študoval len preto, aby som nešiel na vojnu
Vlk z Wall Street Leonardo di Caprio si pripísal štvrtý krížik

Komentáre