Hudba a film

IMT Smile vydali dve 'live' videá z narodeninového koncertu hiSTORY

" Všetky štyri koncerty, ktoré navštívilo viac ako 30.000 ľudí, boli do posledného miesta vypredané. Išlo o hudobnú udalosť, ktorá sa v takomto zložení asi už nikdy nezopakuje."

TASR, 8. apríla 2017 12:00
Na snímke spevák Ivan Tásler a speváčka Katka Knechtová počas koncertu IMT Smile history na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu, 13. decembra 2016 v Bratislave. Foto: TASR/Jakub Kotian
Veľkolepé koncerty IMT Smile v decembri minulého roka, počas ktorých skupina oslávila svoje dvadsiate narodeniny, znovu ožívajú. Skupina predstavila videoklipy Niekto ako kráľ a Kapela, ktoré boli zostrihané z obrazového materiálu koncertov hiSTORY.

Hudobná udalosť


Sú koncerty, ktoré majú svoj začiatok a koniec. Koncerty, ktoré sa odohrajú, ľudia zatlieskajú, a tým sa to končí. Ale existujú aj koncerty, ktoré aj napriek tomu, že skončia, stále v človeku znejú. A presne také boli narodeninové koncerty skupiny IMT Smile. Všetky štyri koncerty, ktoré navštívilo viac ako 30.000 ľudí, boli do posledného miesta vypredané. Išlo o hudobnú udalosť, ktorá sa v takomto zložení asi už nikdy nezopakuje. Predsa vidieť na jednom pódiu pôvodnú zostavu IMT Smile s Katkou Knechtovou, Martinom Valihorom, Lúčnicou, Michalom Hudákom, Mariánom Čekovským a ďalšími sa nestáva každý deň.





Koncertné videoklipy


Počas narodeninového programu hiSTORY, ktorý vyšiel vo februári aj na 2CD hiSTORY Live, zaznelo 20 skladieb. Nechýbajú medzi nimi tie najväčšie hity skupiny vrátane piesní Niekto ako kráľ a Kapela. A práve k týmto dvom skladbám skupina nahrala koncertné videoklipy.

„Pôvodne sme nemali v pláne nakrútiť žiaden videoklip z hiSTORY, ale na popud fanúšikov sme sa nakoniec rozhodli, že z materiálu, ktorý sme natočili, zostriháme dva spomienkové klipy,“ uviedol pre médiá Ivan Tásler.

V oboch klipoch je zachytené to, prečo sa chodí na IMT Smile – energia a charizma Ivana Táslera. Jeho oči sú plné radosti, nadšenia a vďaky za to, že kapela má už dvadsať rokov takých skvelých fanúšikov.



Vzácni hostia


V piesni Niekto ako kráľ sa okrem Lúčnice predstaví v plnej kráse aj dychová sekcia IMT Smile, trubkár Pali Jeňo a saxofonista Mário "Gapa" Garbera. V songu Kapela zas ukáže svoje zručnosti bývalý gitarista Viktor Špak, ktorý si v závere piesne ľahne na pódium a ukončí skladbu skvelým sólom.

Skupina IMT Smile odohrala projekt hiSTORY na štyroch koncertoch (13. - 14. december 2016, Bratislava, Zimný štadión O. Nepelu, a 16.-17. december 2016, Košice, Steel Aréna). Režisérom všetkých koncertov bol Ján Ďurovčík. V závere septembra minulého roka vyšla kompilácia hiSTORY a vo februári tohto roku koncertný album hiSTORY Live.

TASR informoval PR manažér vydavateľstva Universal Music Marek Kučera.

ODPORÚČAME TIEŽ:
KINO NOVINKY TÝŽDŇA: Vo veľkom štýle a Power Rangers
Viete o tom, čo sa stane s ROBOM ROTHOM?
VIDEO: Janko Lehotský oslávi 70. narodeniny veľkolepým koncertom
Karel Roden kvôli filmu Masaryk pribral a oholil si hlavu

Komentáre