Hudba a film

Dáša Kostovčík, známa z Peter Bič Project, predstavila singel Balada

"Pieseň je inšpirovaná ľudovým motívom, má aj typickú ľudovkovú formu a končí tragicky ako všetky balady."

TASR, 28. marca 2017 11:00
Speváčka Dáša Kostovčík sa vydala na sólovú dráhu. Foto: TASR/Milan Kapusta
Dáša Kostovčík, bývalá speváčka skupiny Peter Bič Project, sa minulý rok vydala na sólovú dráhu. Po prvom sólovom singli Yes or No, ktorý vyšiel ešte v závere roka 2016, prichádza s novou skladbou Balada, ktorú naspievala v slovenčine. Text vymyslela Dáša, hudobnú stránku zastrešil jej vtedajší priateľ, teraz už manžel, producent Matúš Pavlík alias PauLeak, ktorý pracuje na piesňach aj pre iných interpretov.

„Vznikla vlastne pre nás úplne netradične, pretože zvykneme tvoriť spolu. Tu to bolo úplne inak. Matúš bol jeden večer sám v skúšobni pri veľkom krídle a vymyslel pár motívov, ktoré mi poslal na mail, a kým došiel domov, ja som mala už všetky napočúvané a práve Balada mi ostala hrať v hlave. Zrejme mi šla hlavou aj celú noc, lebo na druhý deň ráno o siedmej som už bola hore a písala text. Vznikol veľmi rýchlo a z výsledku sme mali obaja dobrý pocit. Názov Balada preto, lebo táto skladba naozaj baladou je," uviedla pre médiá speváčka s tým, že je inšpirovaná ľudovým motívom, má aj typickú ľudovkovú formu a končí tragicky ako všetky balady.



"Nemali sme však v úmysle nechať si ju pre nás, chceli sme ju skôr posunúť niekomu, kto sa venuje tomuto štýlu, respektíve ju ponúknuť do nejakej rozprávky alebo divadelného predstavenia. Po čase sme si uvedomili, že by nám za ňou bolo ľúto, tak sme si ju nechali... Vieme, že je to risk, vydať ju ako singel, keďže je úplne mimo kritérií našich rádií a je vlastne úplné iná ako všetky naše doterajšie skladby, ale máme ju radi, tak to proste neriešime,“ dodala.

O réžiu a produkciu videoklipu sa postaral Laco Rychtárik, ktorý už ma za sebou viacero úspešných produkcií napríklad pre speváčku Linu Mayer alebo skupinu IMT Smile.

Kapela, ktorá hrá v zložení Dáša Kostovčík (spev), Matúš Pavlík (klávesy), Filip Kluknavský (gitara) a Martin Lechman (bicie), pracuje na ďalších skladbách a do konca roka chce vydať niekoľko ďalších singlov, popritom bude koncertovať na viacerých miestach.

„Plánujeme koncerty aj mimo Slovenska, je to však ešte v štádiu riešenia, uvidíme, ako sa nám zadarí,“ dodáva Dáša. Už dnes večer sa predstavia v Novom Meste nad Váhom.

TASR informoval PR manažér Peter Roško.

ODPORÚČAME TIEŽ:
Highlighty týždňa: Na Rádiohlavách ocenili hudbu inšpirovanú folklórom
KINO NOVINKY TÝŽDŇA: Život, Masaryk a Skryté zlo
Adam Ďurica má už tretiu cenu OTO. Chystá sa na turné
O. KANDRÁČ: Hudba je reč duše, musíte ju robiť s nasadením

Komentáre