Hudba a film

Adam Ďurica má už tretiu cenu OTO. Chystá sa na turné

"Spevák navštívi aj mestá, kde ešte nikdy nekoncertoval. "

Webmagazin.sk, 18. marca 2017 12:00
Adam Ďurica Foto: TASR/Martin Baumann
Po tretí raz vyhral divácku cenu OTO a svojim fanúšikom sa za hlasy poďakuje aj na koncertoch. Spevák Adam Ďurica v apríli vyráža na Spolu Tour 2017, počas ktorého navštívi aj mestá, kde dosiaľ ešte nevystupoval. Zaspieva v Michalovciach, Prešove, Banskej Bystrici či Martine.

Ocenenie OTO si spevák Adam Ďurica veľmi váži. „Je to krásny úspech, najmä kvôli tomu, že to nie je jednoduché obhájiť OTA. Stále je medzi nominovanými Meky Žbirka, človek, ktorý je skutočnou hudobnou legendou a o to viac si vážim, že sa mi sošku podarilo už trikrát za sebou získať. Toto ocenenie je hlasom ľudu a to si na tom cením najviac. Ja robím popové pesničky pre ľudí a oni vyjadrili svoj názor, že som pre nich spevák číslo jeden. Mám z toho veľkú radosť,“



Tento rok sa na turné priblíži aj fanúšikom, ktorí ho ešte nemali šancu vidieť naživo. „Prejdeme Slovensko od východu až na západ, pokryjeme všetky regióny. Úplne prvý raz budem hrať v Martine, v Michalovciach aj v Prešove, kde som síce nakrútil tak veľa pekných klipov, až si niektorí ľudia dokonca mysleli, že som z Prešova. Ale ešte sme tam nekoncertovali v rámci turné. Rovnako ani v Banskej Bystrici, kam sa tiež teším,“ objasnil spevák.

Fanúšikovia sa môžu tešiť na pesničky z úspešného albumu Spolu, ale aj z playlistu platne Mandolína či staršie, trochu rockovejšie pesničky. „Dotknem sa aj môjho prvého obdobia, keď ma trochu viac bavila rocková muzika. Zahráme jednu – dve staré pecky z tejto éry, napríklad „Príď“ alebo „Bolo tu fajn“. My ich veľmi radi hráme a ľudia sa na ne výborne bavia. Bolo by až hriech ich nezahrať,“ hovorí Adam Ďurica.



Spevák pochádza z Hlohovca a do povedomia sa dostal po účasti v šou Slovensko hľadá Superstar. Medzi hudobnú špičku sa vyšvihol albumom s názvom Cukor a Soľ, z ktorého piesne Tam kde slnko a Urob ma lepším patrili k najhranejším skladbám roku 2006. Najväčšiu popularitu mu priniesli piesne Neľutujem a Mandolína. Získal niekoľko ocenení, medzi nimi Grand Prix aj divácku cenu OTO.

Zdroj: TS Propaganda House

ODPORÚČAME TIEŽ:
Ocenená Piata loď v kinách: Deti sa pokúsia napraviť chyby dospelých
VIDEO: Korben Dallas vás privedie do temného Stredoveku
Anna Kalmanová sníma dreveným fotoaparátom najčastejšie prírodu
Film Únos pripomína kontroverzné témy našej nedávnej histórie

Komentáre