Hudba a film

IMT Smile nahrali novú pieseň v kalifornskom štúdiu. Vznikol aj klip

"Chalani si celú cestu po Amerike zdokumentovali a zo záberov vytvorili videoklip, ktorý vizuálne podčiarkol text a znenie skladby Budeme to stále my."

TASR, 19. mája 2018 9:00
Na snímke spevák skupiny IMT Smile Ivan Tásler. Foto: TASR/Jakub Kotian
V súčasnosti najpopulárnejšia slovenská skupina IMT Smile predstavuje nový singel Budeme to stále my. Nahrali ho v hudobnom štúdiu v kalifornskej Santa Monice v starom analógovom systéme.

Overená dvojica autorov


Najnovšia pieseň Budeme to stále my iba znovu potvrdila, prečo je IMT Smile najpopulárnejšou kapelou na Slovensku, ako aj široký záber Ivana Táslera - autora a interpreta v jednej osobe. Text skladby napísal mnohými hudobníkmi vyhľadávaný Vlado Krausz. IMT Smile sa do Ameriky vybrali s jasným zámerom. Okrem koncertu v New Yorku chceli nahrať ďalšie skladby, ktoré sa objavia na ich pripravovanom albume. Výber hudobného štúdia nebol nijakou náhodou. Vo vychytenom kalifornskom 4th Street Recording Studio totiž nenahrávali prvýkrát. Pred dvoma rokmi tam vznikli štyri skladby - Anna, Vždy, keď mi chýbaš, Príbeh príbehov a Žena, ktoré vyšli pod názvom Príbeh príbehov.

Americký výlet


„Je to štúdio, ktoré je analógové, nahráva sa spôsobom, ako sa kedysi robilo, na pás cez analógový pult. Cítili sme sa tam veľmi dobre, kvôli tomu sme sa rozhodli prísť opäť. Je to štúdio, kde nahrávali No Doubt, Muse tam boli dva týždne. Je to len kúsok od pláže, zvukár, ktorý s nami pracoval, je z Kolumbie. Je to veľmi pohodový chlapík, veľmi kľudný, u neho neexistovalo niečo v tom zmysle, že sa nedá. Vždy sa všetko dá. Hociktorú hodinu, aj o jednej v noci, keď sme chceli ísť ešte nahrávať, nebol problém. Skvelá atmosféra panuje v tom štúdiu, to bol dôvod, prečo sme tam chceli ísť. Spojili sme to aj s výletom, boli sme v Las Vegas a mali sme koncert v New Yorku, taký americký výlet,“ uviedol pre TASR líder skupiny Ivan Tásler.

Autentické zábery


Chalani si celú cestu po Amerike zdokumentovali a zo záberov vytvorili videoklip, ktorý vizuálne podčiarkol text a znenie skladby. Všetky zábery, ktoré má na svedomí gitarista Tomáš Slávik, sú autentické, lebo vzišli z reálnych fotiek a videí. Práve vďaka tomu, že vznikali celkom spontánne, z videoklipu sála veľmi dobrá energia a príjemná atmosféra.



„To, čo sa mi na tom celom páči najviac je, že všetky zábery vo videu sú skutočné. Je to reálny príbeh z nášho roadtripu po Amerike a presne vystihuje tú pohodu a uvoľnenú atmosféru, ktorá sa niesla celým naším výletom. Náš gitarista Tomáš každú chvíľu niečo fotil a natáčal. My už sme to ani nevnímali. Asi práve preto to video pôsobí tak prirodzene. A presne o tom je aj naša nová pieseň. My proste milujeme muziku a chceme, aby to z našej produkcie bolo aj cítiť,“ dodal Ivan Tásler.

Pripravujú sa na turné


Po návrate z Ameriky sa IMT Smile znovu zavreli do štúdia a pripravujú sa na svoju veľkolepú letnú šnúru IMT Smile Amfiteáter Tour 2018, ktorá vypukne už o mesiac. Ešte stále neprezradili mená všetkých hostí, ktorí sa s nimi predstavia v piatich najväčších slovenských amfiteátroch. Zatiaľ sú známi ElevenHill, kapela z Prešova a rusínsky folklorista Štefan Štec. Vo Východnej zase vystúpia na jednom veľkom pódiu spolu s Kandráčovcami. Ďalší hostia však stále ostávajú utajení. Jediné, čo je z predchádzajúcich spoluprác celkom jasné je, že to budú hudobníci, ktorí sú kapele IMT Smile veľmi blízki a spája ich spolu rovnaká vášeň: láska k hudbe.



Aby toho nebolo málo, tento týždeň, okrem nového singla, po prvýkrát predstavuje skupina album s názvom IMT SMILE na 2LP. Dvojvinyl, určený pre všetkých milovníkov kvalitnej gramofónovej hudby, obsahuje trinásť skladieb, ktoré vyšli na dnes už kultovom albume IMT SMILE v roku 2003. Či už ide o singel Kým stúpa dym, ktorý album uviedol do života, Nič nie je isté, Vadí - nevadí alebo ďalšie známe hity.

Komentáre