Hudba a film

Zuzana Smatanová predstavila novinku Jediný a jediná, vydáva album

"Táto pieseň je o láske, o spriaznenosti dvoch duší, keď vedia, že sú pre seba jediné na svete, povedala o nej speváčka."

TASR, 5. mája 2018 9:00
Speváčka a skladateľka Zuzana Smatanová. Foto: TASR/Ladislav Vallach
Výsledkom niekoľkomesačného pracovného nasadenia Zuzany Smatanovej je nový singel Jediný a jediná. K piesni už stihla nakrútiť aj videoklip.

Album si produkovala sama


"Text aj hudbu som napísala v decembri minulého roka. Keď som písala pesničky na nový dvojalbum Echo, veľa času som trávila pri klavíri sama, so svojimi myšlienkami a vracala som sa k obdobiam, ktoré pohli mojím vnútorným svetom. Vždy do svojich pesničiek vkladám kus svojho života, lebo iba tým majú pre mňa naozajstný význam. Táto pieseň je o láske, o spriaznenosti dvoch duší, keď vedia, že sú pre seba jediné na svete. Verím, že práve v nej mnohí ľudia nájdu svoj vlastný príbeh.

Za pätnásť rokov na scéne som sa naučila byť taká autentická, ako to len viem, preto aj tento singel je taký, ako to v tomto momente prirodzene cítim. Túto pieseň, ako aj celý dvojalbum Echo, som si produkovala sama, čo považujem za nový, ale aj úplne prirodzený krok ďalej a tým mám možnosť hrať sa so svojou hudbou tak, ako to chcem ja,"
uviedla pre médiá Smatanová.

Pätnásť rokov na scéne


K skladbe nakrútila speváčka aj videoklip, ktorý vznikol na pôde Slovenského rozhlasu. Námet klipu pripravila sama, režíroval ho Jaroslav Vaľko. "Chcela som v ňom zachovať intímnu atmosféru. V klipe vchádzam do prázdnej koncertnej sály v Slovenskom rozhlase, sadám si za klavír, v tom zhasnú všetky svetlá a zostane svietiť len pár žiaroviek. Spievam a hrám, chcem byť sama, vytváram si v predstave človeka, ktorému tú pieseň spievam. Vtom sa tam naozaj zosobní a ako duch prechádza okolo mňa až ku klavíru. V tej chvíli sme ten 'Jediný a jediná', celá miestnosť je len naša.



Až v závere klipu sa ukáže, že to nie je celkom tak. Táto rozhlasová sála má pre mňa veľkú symboliku. Práve tam som sa prvýkrát, pred pätnástimi rokmi, objavila na semifinále autorskej súťaže Coca Cola Popstar a takto si v nej pripomínam tohtoročné pätnáste výročie na hudobnej scéne,"
doplnila speváčka.

TASR informovala PR manažérka Eva Sládková.

Zuzana Smatanová (*14.6.1984, Súľov-Hradná) vyhrala v roku 2003 súťaž spevákov Coca Cola PopStar, v septembri 2003 vydala prvý album Entirely Good, bola Objavom roka 2003. Za rok 2004 získala dvakrát cenu Aurel aj cenu OTO, ktorú si ako speváčka roka zopakovala za rok 2005. Šesťkrát po sebe, za roky 2005, 2006, 2007, 2008, 2009 a 2010 získala Zlatého slávika v kategórii speváčka. V októbri 2005 vydala druhý album Svet mi stúpil na nohu, v septembri 2007 tretí Tabletky odvahy a v novembri 2008 koncertné CD a DVD Live. V novembri 2009 vydala dvojalbum Gemini. V októbri 2011 vydala piaty štúdiový album s názvom Dvere. V novembri 2013 vydala kompilačný dvojalbum Momenty 2003–2013. V lete 2014 rotoval v éteri duet Miesta, ktorý nahrala s Adamom Ďuricom, v roku 2015 song V dobrom aj zlom, z apríla 2016 je pieseň Horou.

Komentáre