Hudba a film

Filmovým cenám MTV kraľovala Shailene Woodley

"Ceny 24. ročníka MTV Movie Awards, ktoré udeľovali v Los Angeles, nominujú producenti spolu s vedením stanice MTV a o víťazoch rozhodujú diváci v online hlasovaní na jej webových stránkach. "

Webmagazin.sk/TASR, 13. apríla 2015 13:00
Moderátorka večera Amy Schumerová drží v ruke luk a šíp na 24. ročníku udeľovania filmových cien MTV 13. apríla 2015 v Los Angeles. Foto: TASR/AP
Ľúbostný príbeh dvoch tínedžerov, ktorí majú rakovinu, The Fault in Our Stars (Na vine sú hviezdy), získal v nedeľu večer hlavnú cenu za najlepší film roka na slávnostnom udeľovaní filmových cien televíznej stanice MTV (MTV Movie Awards).


Zdroj: youtube.com

Herečka Shailene Woodleyová si odniesla tri ceny - za hlavnú postavu vo filme, cenu za priekopnícky počin (Trailblazer Award) a spoločne so svojím partnerom z filmu Anselom Elgortom aj za najlepší filmový bozk. Informovala o tom agentúra DPA.

Americká herečka Shailene Woodleyová zvíťazila v kategórii Trailblazer Award pre výnimočných mladých hercov a herečky na 24. ročníku udeľovania filmových cien MTV 13. apríla 2015 v Los Angeles. Foto: TASR/AP


Ceny 24. ročníka MTV Movie Awards, ktoré udeľovali v divadle Nokia v Los Angeles, nominujú producenti spolu s vedením stanice MTV a o víťazoch rozhodujú diváci v online hlasovaní na jej webových stránkach. Od Oscarov sa odlišuje aj kategóriami ako najlepší filmový bozk, najlepší filmový súboj, najlepšie vystúpenie "hore bez" (Zac Efron v komédii Bad Neighbours - Susedia na odstrel) či najlepšie stvárnenie strachu (Jennifer Lopez v erotickom trileri The Boy Next Door).

Cenu za najlepší mužský herecký výkon dostal Bradley Cooper za postavu vo filme American Sniper (Americký ostreľovač). Channing Tatum si odniesol cenu za najlepšie komediálne vystúpenie vo filme 22 Jump Street a cenu pre najlepšiu filmovú dvojicu udelili diváci Zacovi Efronovi a Davovi Francovi vo filme Susedia na odstrel.

Americký herec Bradley Cooper drží ocenenie za najlepší mužský herecký výkon vo filme American Sniper na 24. ročníku udeľovania filmových cien MTV 13. apríla 2015 v Los Angeles. Foto: TASR/AP


Na slávnostnom ceremoniáli zaspieval Vin Diesel, Channing Tatum zatancoval a Zac Efron znova ukázal svoje telo. Moderátorka večera, Amy Schumer, si uťahovala z televízie MTV, prezidentskej kandidátky Hillary Clintonovej a dokonca aj z herca Harrisona Forda. "Toto bude večierok roka. Iba dúfam, že ho Harrison Ford (opätovne) nenabúra," povedala, narážajúc na jeho nedávnu haváriu v malom lietadle, ktoré pilotoval. Generačnú cenu MTV za celoživotné dielo si odniesol herec a režisér Robert Downey ml.

Americký herec Robert Downey Jr. si prebral cenu Generation Award na 24. ročníku udeľovania filmových cien MTV 13. apríla 2015 v Los Angeles. Foto: TASR/AP




Prinášame zoznam ocenených v jednotlivých kategóriách, ako ho zverejnila agentúra AP:
Najlepší film roka : Na vine sú hviezdy
Najlepší ženský herecký výkon: Shailene Woodleyová (Na vine sú hviezdy)
Najlepší mužský herecký výkon: Bradley Cooper (Americký ostreľovač)
Najlepšie stvárnenie strachu: Jennifer LopezováThe Boy Next Door)
Najlepší prelomový výkon: Dylan O'Brien (Labyrint: Útek)
Najlepší výkon "hore bez": Zac Efron (Susedia na odstrel)
Najlepšia dvojica: Zac Efron a Dave Franco (Susedia na odstrel)
Najlepší súboj: Dylan O'Brien a Will Poulter (Labyrint: Útek)
Najlepší bozk: Ansel Elgort a Shailene Woodleyová (Na vine sú hviezdy)
Najlepšie stvárnenie údivu (WTF Moment): Seth Rogen a Rose Byrneová (Susedia na odstrel)
Najlepší zloduch: Meryl Streepová (Príbehy z lesov)
Najlepší hudobný okamih: Jennifer Lawrenceová (Hry o život: Drozdajka 1)
Najlepší komediálny výkon: Channing Tatum (22 Jump Street)
Najlepšia premena: Elizabeth Banksová (Hry o život: Drozdajka 1)

V predstihu boli oznámené ceny:
Trailblazer Award (za priekopnícky počin): Shailene Woodleyová
Cena pre komediálneho génia: Kevin Hart
Generačná cena: Robert Downey ml.


ODPORÚČAME AJ:
Skupina Monkey Business vydá v máji nový štúdiový album
Jozef Banáš uvádza v Indii nemeckú literatúru
Harry Morgan alias plukovník Potter zo seriálu M.A.S.H. by mal stovku
Do kín vstupuje prvý iránsky upírsky western Sama nocou tmou
Leona Lewis: Za úspech vďačí speváckej súťaži

Komentáre