Hudba a film

Kino novinky týždňa: Príbeh futbalistu a boj proti démonom

"Film o futbalistovi, ktorý vás zaujme cestou po území Maďarska, kde skončí na jednej farme a je nútený bojovať nielen za svoju slobodu, ale aj o život. "

Matej Martinček, 19. marca 2015 11:00
Ilustračná fotka film Mirage Foto: csfd.cz

Sils Maria


Očarujúca a stále atraktívna štyridsiatnička Maria Enders je na vrchole svojej hereckej kariéry, ktorú pred dvadsiatimi rokmi odštartovala stvárnením provokatívnej a nezabudnuteľnej postavy Sigrid v oceňovanom divadelnom predstavení. Práve prijala ponuku zahrať si v súčasnom remaku tejto slávnej hry, avšak tentoraz sa má zhostiť úlohy staršej Heleny, ktorú Sigrid zvedie a doženie až k samovražde.

Maria so svojou asistentkou odchádza do Sils Marie, odľahlej oblasti švajčiarskych Álp, aby sa nerušene pripravovala na svoju náročnú úlohu. Rola Sigrid pripadla ľahkovážnej mladej hollywoodskej hviezdičke, vyžívajúcej sa v alkoholových škandáloch. Maria sa s pomocou asistentky vžíva do novej postavy Heleny - tentoraz sa nachádza na druhej strane zrkadla, tvárou v tvár očarujúcej dievčine, ktorá je v podstate znepokojujúcim odrazom jej samotnej.

Trailer k filmu: Sils Maria


Rezistencia


Beatrice Prior musí čeliť vnútornými démonmi a pokračovať v boji proti mocnému spojenectvu, ktoré ju môžu ohroziť. Pokračovanie úspešnej filmovej série Divergencia.

Trailer k filmu: Rezistencia


Out of the Dark - Z temnoty


Mladí manželia Sarah a Paul (Julia Stiles a Scott Speedman) spolu dcérkou Hannah opúšťajú New York a sťahujú sa do Kolumbie. Sarah tam má nastúpiť ako vrcholová manažérka v továrni na spracovanie papiera, ktorú vedie jej otec Jordan (Stephen Rea).

Kým sa zoznamuje s prevádzkou strojov a účtovníctvom, Paul zostáva doma, aby sa venoval svojim ilustráciám a staral sa o dieťa aj o domácnosť. Jedného dňa sa vyberú nakupovať do mesta a Hannah stratí svojho milovaného plyšového koníka Silvera, čo ju veľmi rozruší. Trvá na tom, že jej ho vzala žena so zahalenou tvárou, ale dospelí jej samozrejme neveria. Jej obľúbená hračka opäť objaví, ale spolu s ňou prichádzajú nočné mory. Ich dom ukrytý v džungli vydá temné svedectvo, ktoré malo byť dávno zabudnuté.

Trailer k filmu: Z temnoty


Mirage


Príbeh o africkom futbalistovi z malého mesta, ktorý musí utiecť po tom, čo spácha zločin. Svoje útočisko nájde na farme hlboko v maďarskej puste. Čoskoro však zistí, že farma je moderným táborom pre otrokov, kde je nútený bojovať nielen za svoju slobodu, ale aj o život.

Trailer k filmu: Mirage



ODPORÚČAME AJ:


BERLINALE: Zlatého medveďa získal iránsky režisér Džafar Panahí
Spevák skupiny No Name Igor Timko sa objaví na scéne SND
Imagine Dragons vydali album Smoke + Mirrors
Katy Perry žiarila medzi hviezdami na Grammy Awards 2015
Kino novinky týždňa: Túžba a vášeň vo filme Päťdesiat odtieňov sivej

Komentáre