Hudba a film

Film Lída Baarová si môže vo svete pozrieť vyše 100 miliónov ľudí

"Česká snímka sa dostala na Netflix."

TASR, 27. mája 2017 9:00
Táňa Pauhofová ako Lída Baarová. Foto: youtube.com
Životopisnú drámu Lída Baarová, ktorú nakrútil český režisér Filip Renč a hlavnú úlohu v nej stvárnila slovenská herečka Táňa Pauhofová, si odteraz môže pozrieť viac ako 100 miliónov ľudí na celom svete. Do svojej výberovej databázy snímku zaradil americký platený poskytovateľ filmov pod názvom Devil's Mistress (Diablova milenka). "Je to veľký úspech nielen pre nás, ale aj pre celú českú kinematografiu. Netflix prvýkrát zaradil do svojej celosvetovej databázy český film a sme hrdí, že ide práve o naše dieťa. Na Líde Baarovej sme všetci nechali dušu," uviedol jeden z producentov snímky Fawad Nadri.

Film o živote hviezdy strieborného plátna žal divácke úspechy od minuloročnej premiéry. O rok neskôr, 8. januára 2017, sa vďaka sledovanosti 1,78 milióna divákov stal najúspešnejším distribučným filmom Českej televízie od roku 2004.

"Máme obrovskú radosť a budeme sa s našimi ďalšími filmovými projektmi viac zameriavať na Hollywood," povedal Filip Albrecht, ktorý zaradenie snímky s americkým poskytovateľom filmov dohodol. K dispozícii je v originálnom znení, s možnosťou anglických titulkov. Rokovania vraj trvali takmer rok a pootvorili dvere ďalším domácim filmom, ktoré môžu Lídu Baarovú v celosvetovom streamovaní nasledovať.



Online služba Netflix je aktuálne dostupná v 190 krajinách sveta. Od januára 2016 aj v Česku a na Slovensku, zatiaľ iba v angličtine, ale vybrané snímky sú dostupné s českými titulkami. V apríli mala celosvetovo 98 miliónov predplatiteľov a čoskoro sa očakáva stomiliónty abonent.

Film Lída Baarová je s celkovým počtom 403.576 divákov najnavštevovanejším filmom prvého polroka 2016. Z domácej filmovej tvorby ju v ČR v celoročnej návštevnosti predstihol len titul Anjel Pána 2. Na Slovensku film v kinách prekročil hranicu 75.000 divákov.

TASR informoval PR manažér Rado Mešša.

ODPORÚČAME TIEŽ:
Herečka KVETA STRAŽANOVÁ: Divadlo je moja absolútna láska
KINO NOVINKY TÝŽDŇA: Piráti Karibiku: Salazarova pomsta prichádzajú
Pohoda ohlásila ďalšie silné mená. Okrem zahraničných aj tie slovenské
M. ĎURINDA: Chceme prinášať vždy niečo nové

Komentáre