Hudba a film

KINO NOVINKY TÝŽDŇA: Piráti Karibiku: Salazarova pomsta prichádzajú

"Tento týždeň si môžete pozrieť v kine tieto premiéry."

Webmagazin.sk, 25. mája 2017 8:00
Piráti Karibiku: Salazarova pomsta Foto: Bontonfilm

Piráti Karibiku: Salazarova pomsta


Walt Disney uvádza ďalšie pokračovanie najslávnejšej pirátskej série. V novom dobrodružstve má Jack Sparrow opäť raz smolu a musí čeliť zatiaľ najdesivejšiemu nepriateľovi – mŕtvemu kapitánovi Salazarovi a jeho posádke duchov. Tomu sa podarilo uniknúť z Diabolského trojuholníka a jeho jedinou túžbou je vyhladiť všetkých pirátov – na čele s Jackom, s ktorým má staré nevyrovnané účty.

Jack má jedinú šancu – nájsť bájny Poseidónov trojzubec, ktorý svojmu držiteľovi prepožičiava moc ovládať na povel morské vody. K tomu však potrebuje pomoc krásnej astronómky Cariny a Henryho, tvrdohlavého mladého námorníka kráľovskej flotily. Na palube Jackovej chatrnej lode vyplávajú zvrátiť nepriazeň osudu...


Polina


Polina (Anastasia Shevtsova) sa už v útlom veku stala žiačkou učiteľa klasického tanca a prísneho perfekcionistu profesora Bojinského. Už od začiatku smeruje Polinu na dráhu klasickej ruskej baletky. Tá je na najlepšej ceste stať sa členkou baletného súboru prestížneho moskovského Veľkého divadla. Ale keď sa zúčastní predstavenia modernej tanečnej školy, nečakane ju to rozruší a rozhodí. Zažije umelecký šok, ktorý ju úplne vykoľají a zmení všetko, v čo doteraz verila a o čo sa snažila. Polina odcestuje do Aix-en-Provence vo Francúzsku k slávnej choreografke Lirii Elsaj (Juliette Binoche). Jej odhodlanie a tvrdá práca ju postupne privedú až k posadnutosti, no napriek tomu sa nedokáže presadiť. Zúfalá Polina sa odsťahuje do Antverp, kde síce začne nový život ako servírka v klube, ale v tanci neprestáva hľadať svoju vlastnú cestu.



Tanečnica


Budúca hviezda európskych kabaretov éry Belle Epoque, Loïe Fuller, sa narodila na americkom Stredozápade a nič z jej pôvodu nepredurčovalo túto farmársku dcéru k tomu, že raz bude tancovať v parížskej Opere. Ale stalo sa. Skrytá v metroch hodvábu, ruky predĺžené dlhými drevenými tyčami, Loïe znovu objavuje svoje telo na javisku a uchvacuje publikum každý večer o trochu viac svojim revolučným Serpentínovým tancom. Oslní celé mesto a stane sa ikonou, žiariacim symbolom jednej generácie. Významní obdivovatelia jej padajú k nohám: Toulouse-Lautrec, bratri Lumiérovci, Rodin...

Dokonca aj keď jej hrozí, že si fyzickou námahou zničí chrbát, aj keď jej žiara reflektorov spaľuje oči, nič ju nezastaví v túžbe stále zdokonaľovať svoje umenie. Až stretnutie s Isadorou Duncan – mladou tančnicou bažiacou po sláve – privedie túto ikonu zo začiatku 20. storočia k pádu.


ODPORÚČAME AJ:
KINO NOVINKY TÝŽDŇA: Votrelec: Covenant a Ochrancovia
Alain Delon začne na jeseň nakrúcať svoj posledný film, bude o láske
KINO NOVINKY TÝŽDŇA: Kráľ Artuš: Legenda o meči a Lady Macbeth
KINO NOVINKY TÝŽDŇA: Strážcovia Galaxie 2 a Denník rušňovodiča

Komentáre